Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
špízy kofta

Marocký veggie kebab

Serving 4 porciách
Trvanie 15 MIN
Náročnosť jednoduchý

Ingrediencie

1 balenie Garden Gourmet Sensational mleté
1 červená cibuľa
4 lyžice (vegánského) jogurtu
1 lyžica korenia harissa
lístky čerstvej petržlenovej vňate
lístky čerstvého koriandra
2 lyžičky mletej papriky
1 lyžička jemne mletej rasce
štipka škorice
soľ a korenie
kajenské korenie
pár kúskov toastového alebo pita chleba
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Marocký veggie kebab

Objavovanie sveta láka každého z nás a jeden zo spôsobov, ako bližšie spoznať inú kultúru je práve cez jedlo! Dnes spolu zažijeme Maroko a nemusíme ani ďaleko cestovať. Stačí ísť do záhrady alebo na terasu ku grilu a vďaka týmto veggie kebabom z Garden Gourmet Sensational mletého, ktoré sú na grilovačku ako stvorené a pripravíte ich za pár minút, sa razom prenesieme na sever Afriky!

S najväčšou pravdepodobnosťou ste už počuli o „kefte“ (alebo „kofte“), typickom jedle Blízkeho Východu, ktoré tam v uliciach nájdete na každom rohu. Jeho marocká verzia chutí ale inak – je jemnejšia a veľmi aromatická vďaka množstvu korenia a byliniek, ktoré sa pri príprave použijú. Pre túto zmes korenín je typická rasca, mletá paprika, koriander a cibuľa. Marocké kebaby sa pripravujú z mletého mäsa, formujú sa a napichujú na paličky ako špízy a chutia výborne z grilu, pretože tak dostanú tú pravú autentickú dymovú chuť a vy máte razom pocit, ako by ste sa prechádzali malebnými uličkami Marrákešu.

Príprava

1. KROK

Ako sme už vyššie písali, základom tohto pokrmu sú bylinky a korenie, a tak sa rovno pustíme do ich prípravy! Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky. Jemne nasekáme lístky petržlenovej vňaťky a koriandra (spolu asi 2 lyžice byliniek).

2. KROK

V ďalšom kroku zmiešame mletú papriku, kajenské korenie, škoricu, nakrájanú cibuľu a nasekané bylinky s Garden Gourmet Sensational mletým. Dochutíme soľou a korením a vytvarujeme zmes okolo cca 1/3 špajdle.

3. KROK

Vytvarované kebaby grilujeme asi 5 až 8 minút, kým nie sú hotové a opečené dohneda. Ak však nemáte k dispozícii gril, môžete si tento pokrm pripraviť aj na panvici a dokonca aj upiecť v rúre. Medzitým zmiešame korenie harissa s jogurtom (ak preferujete vegánsku verziu jogurtu, zvoľte kokosový, ktorý bude skvele dopĺňať chute) a opečieme toastový chlieb alebo pita chlieb na grilovacej mriežke. Všetko spoločne podávame, kým je to ešte teplé. Na koniec môžeme ozdobiť čerstvou mätou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Tip:
Ak chcete vyladiť svoj marocký večer do detailov, ku kebabom s pita chlebom môžete pripraviť niekoľko šalátov rovnako typických pre Blízky Východ, na internete nájdete množstvo najrôznejších receptov. A ak máte chuť na inú prílohu ako chlieb, vyskúšajte napríklad quinou!

Nutričné informácie

REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
19.4 gramov
energie
169 kilokalórií
tuky
5.3 gramov
proteín
12 gramov