Ako sme už vyššie písali, základom tohto pokrmu sú bylinky a korenie, a tak sa rovno pustíme do ich prípravy! Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky. Jemne nasekáme lístky petržlenovej vňaťky a koriandra (spolu asi 2 lyžice byliniek).
Ingrediencie
Marocký veggie kebab
S najväčšou pravdepodobnosťou ste už počuli o „kefte“ (alebo „kofte“), typickom jedle Blízkeho Východu, ktoré tam v uliciach nájdete na každom rohu. Jeho marocká verzia chutí ale inak – je jemnejšia a veľmi aromatická vďaka množstvu korenia a byliniek, ktoré sa pri príprave použijú. Pre túto zmes korenín je typická rasca, mletá paprika, koriander a cibuľa. Marocké kebaby sa pripravujú z mletého mäsa, formujú sa a napichujú na paličky ako špízy a chutia výborne z grilu, pretože tak dostanú tú pravú autentickú dymovú chuť a vy máte razom pocit, ako by ste sa prechádzali malebnými uličkami Marrákešu.
Príprava
V ďalšom kroku zmiešame mletú papriku, kajenské korenie, škoricu, nakrájanú cibuľu a nasekané bylinky s Garden Gourmet Sensational mletým. Dochutíme soľou a korením a vytvarujeme zmes okolo cca 1/3 špajdle.
Vytvarované kebaby grilujeme asi 5 až 8 minút, kým nie sú hotové a opečené dohneda. Ak však nemáte k dispozícii gril, môžete si tento pokrm pripraviť aj na panvici a dokonca aj upiecť v rúre. Medzitým zmiešame korenie harissa s jogurtom (ak preferujete vegánsku verziu jogurtu, zvoľte kokosový, ktorý bude skvele dopĺňať chute) a opečieme toastový chlieb alebo pita chlieb na grilovacej mriežke. Všetko spoločne podávame, kým je to ešte teplé. Na koniec môžeme ozdobiť čerstvou mätou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Tip:
Ak chcete vyladiť svoj marocký večer do detailov, ku kebabom s pita chlebom môžete pripraviť niekoľko šalátov rovnako typických pre Blízky Východ, na internete nájdete množstvo najrôznejších receptov. A ak máte chuť na inú prílohu ako chlieb, vyskúšajte napríklad quinou!