Mexické plnené sladké zemiaky

Mexické zemiaky

4 porciách
1 H.
náročné

Ingrediencie

1 balenie Garden Gourmet Sensational mleté
4 veľké sladké zemiaky
2 avokáda
2 menšie červené cibule
1 plechovka čiernych fazúľ
4 lyžice krájaných paradajok v plechovke
1 strúčik cesnaku
1 limetka
olivový olej
štipka mletej papriky
štipka mletej rasce
1 zrelé mango
1 červená cibuľa (na omáčku)
1 jalapeňo paprička
1 červená paprika
lístky čerstvého koriandra
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Mexické zemiaky

Tieto plnené sladké zemiaky majú tak pikantný, ako aj sladký nádych, o ktorom vieme, že ho budete milovať! Pripravte si ich na grilovačku a zapôsobte na svojich hostí!

Príprava

1.

Zemiaky si pripravíme aspoň pol deň vopred. Predhrejeme rúru na 200 ° C. Každý sladký zemiak zabalíme do alobalu. Vložíme ich do pekáča a necháme asi 45 minút piecť. Po vytiahnutí ich necháme vychladnúť.

2.

Pripravíme si guacamole: Dužinu z avokáda nakrájame a potom roztlačíme. Vmiešame nadrobno nasekaný cesnak a dochutíme soľou, korením a dostatočným množstvom limetkovej šťavy.

3.

Pripravíme si mangovú salsu: Olúpané mango nakrájame na drobné kocky. Na drobno nakrájame tiež červenú cibuľu, jalapeňo papričku (zbavenú semienok) a čerstvý koriander. Všetky tieto ingrediencie zmiešame dohromady.

4.

Cibuľu nakrájame nadrobno a spoločne s Garden Gourmet sensational mletým osmažíme na rozpálenej panvici s trochou oleja. Dochutíme soľou a korením. Po chvíľke pridáme čierne fazuľa zbavené nálevu a celú plechovku lúpaných paradajok. Necháme pár minút dusiť.

5.

Zemiaky pozdĺžne narežeme a naplníme ich zmesou s Garden Gourmet sensational mletým. Zabalíme ich do alobalu a položíme asi na 15 minút na gril. Hotové zemiaky podávame s guacamole a salsou z manga a posypeme koriandrom na ozdobu.

Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
sacharidy
91.5 gramov
energie
623.6 kilokalórií
tuky
23 gramov
proteín
18.5 gramov