Začneme s prípravou zemiakov, ktorá je síce dlhšia, ale verte nám, bude stáť za to! Zemiaky si nachystáme aspoň pol dňa vopred. Predhrejeme rúru na 200 °C a každý sladký zemiak zvlášť zabalíme do alobalu. Vložíme ich do pekáča a necháme piecť asi 45 minút. Po vytiahnutí ich necháme vychladnúť.
Ingrediencie
Mexické zemiaky
Príprava
Ďalším krokom je príprava guacamole: Zrelé avokádo prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a dužinu z avokáda vydlabeme, nakrájame na menšie kúsky a potom roztlačíme na hladkú kašu. Vmiešame nadrobno nasekaný alebo pretlačený cesnak (záleží na vašej preferencii) a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a dostatočným množstvom limetkovej šťavy.
Teraz je čas na prípravu mangovej salsy: Zrelé a dostatočne mäkké mango ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Nadrobno nakrájame tiež dve menšie červené cibule, jalapeno papričku, ktorú zbavíme semienok, a čerstvý koriander. Všetky tieto ingrediencie zmiešame dohromady a salsu máme hotovú!
Cibuľu nakrájame nadrobno a spoločne s Garden Gourmet sensational mletým osmažíme na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Po chvíľke pridáme čierne fazule, ktoré predtým zbavíme nálevu a prepláchneme pod studenou vodou, a celú plechovku lúpaných paradajok. Necháme pár minút spoločne dusiť.
A blížime sa do finále! Zemiaky pozdĺžne narežeme a naplníme ich pripravenou zmesou s Garden Gourmet sensational mletým. Zabalíme ich do alobalu a položíme asi na 15 minút na gril (ak nemáme k dispozícii gril, môžeme použiť aj rúru). Hotové zemiaky, ktorých vnútro bude vďaka plnke z čiernych fazúľ pripomínať čierne zemiaky, podávame s guacamole a salsou z manga a ozdobíme najemno posekaným koriandrom.