Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Vegan Friday Fakeaway Burrito with Sensational Mince

Piatočné burrito so senzačným vegánskym mletým mäsom

Serving 4 porciách
Trvanie 40 MIN
Náročnosť prechodný

Ingrediencie

2 balenia Garden Gourmet Sensational mleté
1 hlava rímskeho alebo ľadového šalátu
4 veľké tortilly z múky
150 g dlhozrnnej ryže (opražená s trochou paradajkového pretlaku, cesnaku a cibule)
2 zrelé avokáda
4 paradajky
160 g červenej fazule
2 ČL paradajkového pretlaku
2 zelené papričky jalapeňo
2 vetvičky koriandra
50 g vegánskeho syra
2 lyžice vegánskej kyslej smotany
1 polievková lyžica crème fraîche
1 balenie mexického hotového korenia
3 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
Limetkový džús
Nejaký olej
Soľ a korenie
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Piatočné burrito so senzačným vegánskym mletým mäsom

Lahodné, čerstvé a domáce burritos? Presne to sme pre vás pripravili! Pripravte si vegánske burrito spolu s naším mletým mäsom Garden Gourmet. Skvelé na piatkové večery s vašou milovanou osobou alebo priateľmi!

Príprava

1. Predhrejte rúru a uvarte ryžu

Predhrejte rúru na 180℃. Ryžu uvarte podľa návodu na obale a fazuľu jemne zohrejte.

2. Pripravte si bylinky a zeleninu

Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Bylinky nahrubo nastrúhajte, papriku jalapeño nakrájajte na plátky a šalát na tenké pásiky.

3. Ryžu orestujte v paradajkovom pretlaku

Na troche oleja 1 minútu restujte cesnak, kým nezmäkne, pridajte paradajkový pretlak a chvíľu povarte. Potom pridajte uvarenú ryžu a smažte niekoľko minút, kým sa ryža úplne nevyfarbí.

4. Vyprážajte senzačné mleté mäso

Opečte Garden Gourmet Sensational Mince na panvici a pridajte zmes mexického korenia.

5. Tortilly potrieme omáčkami

Tortilly zohrejte v rúre (alebo na rozpálenej panvici), potrite kyslou smotanou, ale 3 cm okraje tortilly nechajte odkryté. Na tortillu (cez stred) rozotrite 7 cm široký "pás" guacamole s vrstvou Pico de Gallo.

6. Naplňte svoje burrito

Na vrch rozložte šalát, vrstvu ryže, fazuľu a hrubšiu vrstvu mletého mäsa. Po stranách nechajte 3 cm bez náplne. Nakoniec posypte nahrubo nasekaným koriandrom a nakrájanými papričkami jalapeño.

7. Zrolujte, nakrájajte a podávajte!

Strany tortilly preložte cez náplň a tortillu zrolujte. Zabalte ich do papiera a burrito rozrežte na polovicu. Podávajte so zvyšným guacamole a pico de gallo. Užite si svoje špeciálne falošné burrito!

chef_cooking

Kulinárske tipy

Pripravte si domáce guacamole
2 zrelé avokáda roztlačte a zmiešajte s veľkou lyžicou crème fraiche, 1 nadrobno nakrájanou paradajkou (dužina bez jadierok), 1 nadrobno nasekaným strúčikom cesnaku a dochuťte soľou, korením, štedrou limetkovou šťavou a nahrubo nasekaným čerstvým koriandrom.
Urobte si čerstvé pico de gallo
Nakrájajte 3 celé paradajky na malé kocky. Ošúpte a nadrobno nakrájajte 1 cibuľu a 1 strúčik cesnaku a nahrubo nasekajte malý zväzok koriandra. Červenú a zelenú papriku jalapeño rozpolte, odstráňte semienka a dužinu nakrájajte nadrobno. Všetky prísady zmiešajte a dochuťte soľou a limetkovou šťavou. Namiesto Pico de Gallo môžete použiť aj hotovú mexickú salsu.
Nutričné informácie

REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
99.5 gramov
energie
891.6 kilokalórií
tuky
38.5 gramov
proteín
42.6 gramov