Vegetariánsky pastiersky koláč

Vegetariánsky Sheperd's pie

4 porciách
1 H. 5 MIN
prechodný

Ingrediencie

2 balenia Garden Gourmet Sensational mleté
1,2 kg neošúpaných múčnych zemiakov
150 g hrášku
150 g húb
1 stonkový zeler
1 mrkva
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
250 ml zeleninového vývaru (z 1/2 kocky vývaru)
150 až 200 ml rastlinného mlieka
150 ml červeného vína
100 g strúhaného (vegánskeho) syra
50 g vegánskeho masla alebo olivového oleja
25 g múky
2 lyžice strúhanky
1 ČL paradajkového pretlaku
4 vetvičky tymiánu a 2 vetvičky rozmarínu (alebo po 1 ČL sušených rastlín)
olivový olej na vyprážanie
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Príprava

Predhrejte rúru na 200 ℃. Zemiaky ošúpte a nakrájame na rovnaké kúsky. Varte ich asi 20 minút a sceďte. Medzitým zohrejte mlieko spolu s maslom, kým sa neroztopí.

Zemiaky roztlačte. Teplé mlieko a maslo vmiešajte metličkou do zemiakov a stále miešajte, kým nie sú vzdušné. Kašu udržiavajte teplú s pokrievkou na panvici.

Kým sa zemiaky varia, nakrájajte cesnak, zeler, cibuľu, mrkvu a šampiňóny na kúsky. Tymián a rozmarín nasekájte nadrobno.

Nakrájanú zeleninu s bylinkami opečte na troche oleja na panvici asi 5 minút. Pridájte paradajkový pretlak a chvíľu restujte.

Pridajte 'mleté mäso' a opečte do hladka. Potom prisypte múku a nechájte chvíľu popražiť. Zalejte obsah červeným vínom, nechájte zovrieť a pridajte vývar s hráškom. Priveďte do varu a nechajte variť asi 5 minút, kým nevznikne mierne hustá tekutá zmes z mletého mäsa. V prípade potreby pridajte viac vývaru.

Lyžicou dájte zmes do veľkej zapekacej misy a na ňu rozložte zemiakovú kašu. Posypte strúhaným syrom a strúhankou. Koláč pečieme v strede rúry asi 15 minút do hnedej farby.

Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
energie
711.2 kilokalórií
proteín
33.6 gramov
sacharidy
68.5 gramov
tuky
30.6 gramov
The recipe is made with