Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Vegetariánsky pastiersky koláč

Vegetariánsky Sheperd's pie

Serving 4 porciách
Trvanie 1 H. 5 MIN
Náročnosť prechodný

Ingrediencie

2 balenia Garden Gourmet Sensational mleté
1,2 kg neošúpaných múčnych zemiakov
150 g hrášku
150 g húb
1 stonkový zeler
1 mrkva
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
250 ml zeleninového vývaru (z 1/2 kocky vývaru)
150 až 200 ml rastlinného mlieka
150 ml červeného vína
100 g strúhaného (vegánskeho) syra
50 g vegánskeho masla alebo olivového oleja
25 g múky
2 lyžice strúhanky
1 ČL paradajkového pretlaku
4 vetvičky tymiánu a 2 vetvičky rozmarínu (alebo po 1 ČL sušených rastlín)
olivový olej na vyprážanie
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Vegetariánsky Sheperd's pie

Počuli ste už o shepherd’s pie? Tento pastiersky koláč je typickým slaným pokrmom pochádzajúcim z britského vidieka, ale obľube sa teší po celom svete. Má všetko, čo si od jedla môžete priať: šťavnaté mäso, zemiaky, farebnú zeleninu a bohatú vrstvu syra na vrchu. My vám ukážeme, že rovnako chutnú verziu si dokážate pripraviť aj sami doma – a navyše bez mäsa vďaka nášmu Garden Gourmet Sensational mletému. Tento vegetariánsky pastiersky koláč vás zaručene zahreje a poteší po chladnom jesennom či zimnom dni. Spojenie sýtej plnky, jemnej zemiakovej kaše a syrovej kôrky jednoducho vyčarí úsmev na tvári každému!

Príprava

1. KROK - PRIPRAVTE SI ZEMIAKY

Predhrejte rúru na 200 ℃. Zemiaky ošúpte a nakrájame na rovnaké kúsky. Varte ich asi 20 minút a sceďte. Medzitým zohrejte mlieko spolu s maslom, kým sa neroztopí.

2. KROK - NAKRÁJEJTE ZELENINU

Kým sa zemiaky varia, nakrájajte cesnak, zeler, cibuľu, mrkvu a šampiňóny na malé kúsky. Tymián a rozmarín nasekajte nadrobno.

3. KROK - UROBTE SI KAŠU

Zemiaky roztlačte. Teplé mlieko a maslo vmiešajte metličkou do zemiakov a stále miešajte, až kým nie sú vzdušné. Kašu udržiavajte teplú s pokrievkou na panvici.

4. KROK - OPEČTE ZELENINU NA PANVICI

Nakrájanú zeleninu s bylinkami opečte na troche olivového oleja na panvici asi 5 minút. Postupne pridajte paradajkový pretlak a chvíľu všetko spoločne restujte.

5. KROK - PRIDAJTE "MLETÉ MASO"

Pridajte Garden Gourmet Sensational „mleté mäso“ a opečte ho do hladka. Potom prisypte múku a nechajte chvíľu popražiť. Zalejte zmes červeným vínom, nechajte zovrieť a pridajte zeleninový vývar spolu s prepláchnutým hráškom. Priveďte do varu a nechajte variť asi 5 minút, kým nevznikne mierne hustá tekutá zmes z mletého “mäsa”. V prípade potreby môžete pridať viac vývaru.

6. KROK - PODÁVEJTE A DOBRÚ CHUŤ!

Lyžicou dajte zmes s Garden Gourmet Sensational mletým do veľkej zapekacej misy a na ňu rozložte zemiakovú kašu. Na záver posypte strúhaným syrom a strúhankou. Koláč pečte v strede rúry asi 15 minút, až kým nezíska hnedú farbu.

KULINÁRSKE TIPY
Výroba vlastnej strúhanky
Môžete si jednoducho vyrobiť vlastnú strúhanku tak, že vložíte do rúry trochu (starého) chleba, aby sa vysušil a rozdrobíte ho prstami alebo kuchynským robotom.

chef_cooking

Kulinárske tipy

Výroba vlastnej strúhanky
Môžete si jednoducho vyrobiť vlastnú strúhanku tak, že vložíte do rúry trochu (starého) chleba, aby sa vysušil a rozdrobíte ho prstami alebo kuchynským robotom.
Nutričné informácie

REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
68.5 gramov
energie
711.2 kilokalórií
tuky
30.6 gramov
proteín
33.6 gramov