Vegetariánsky pastiersky koláč

Vegetariánsky Sheperd's pie

4 porciách
1 H. 5 MIN
prechodný

Ingrediencie

2 balenia Garden Gourmet Sensational mleté
1,2 kg neošúpaných múčnych zemiakov
150 g hrášku
150 g húb
1 stonkový zeler
1 mrkva
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
250 ml zeleninového vývaru (z 1/2 kocky vývaru)
150 až 200 ml rastlinného mlieka
150 ml červeného vína
100 g strúhaného (vegánskeho) syra
50 g vegánskeho masla alebo olivového oleja
25 g múky
2 lyžice strúhanky
1 ČL paradajkového pretlaku
4 vetvičky tymiánu a 2 vetvičky rozmarínu (alebo po 1 ČL sušených rastlín)
olivový olej na vyprážanie
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Vegetariánsky Sheperd's pie

Tento vegetariánsky pastiersky koláč vyrobený z Garden Gourmet Sensational Mince vás zaručene zahreje a uteší po chladnom jesennom/zimnom dni!

Príprava

1.

Predhrejte rúru na 200 ℃. Zemiaky ošúpte a nakrájame na rovnaké kúsky. Varte ich asi 20 minút a sceďte. Medzitým zohrejte mlieko spolu s maslom, kým sa neroztopí.

2.

Zemiaky roztlačte. Teplé mlieko a maslo vmiešajte metličkou do zemiakov a stále miešajte, kým nie sú vzdušné. Kašu udržiavajte teplú s pokrievkou na panvici.

3.

Kým sa zemiaky varia, nakrájajte cesnak, zeler, cibuľu, mrkvu a šampiňóny na kúsky. Tymián a rozmarín nasekájte nadrobno.

4.

Nakrájanú zeleninu s bylinkami opečte na troche oleja na panvici asi 5 minút. Pridájte paradajkový pretlak a chvíľu restujte.

5.

Pridajte 'mleté mäso' a opečte do hladka. Potom prisypte múku a nechájte chvíľu popražiť. Zalejte obsah červeným vínom, nechájte zovrieť a pridajte vývar s hráškom. Priveďte do varu a nechajte variť asi 5 minút, kým nevznikne mierne hustá tekutá zmes z mletého mäsa. V prípade potreby pridajte viac vývaru.

6.

Lyžicou dájte zmes do veľkej zapekacej misy a na ňu rozložte zemiakovú kašu. Posypte strúhaným syrom a strúhankou. Koláč pečieme v strede rúry asi 15 minút do hnedej farby.

chef_cooking

Kulinárske tipy

Výroba vlastnej strúhanky
Môžete si jednoducho vyrobiť vlastnú strúhanku tak, že vložíte do rúry trochu (starého) chleba, aby sa vysušil a rozdrobíte ho prstami alebo kuchynským robotom.
Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
energie
711.2 kilokalórií
proteín
33.6 gramov
sacharidy
68.5 gramov
tuky
30.6 gramov