Predhrejte rúru na 200 ℃. Zemiaky ošúpte a nakrájame na rovnaké kúsky. Varte ich asi 20 minút a sceďte. Medzitým zohrejte mlieko spolu s maslom, kým sa neroztopí.
Ingrediencie
Vegetariánsky Sheperd's pie
Počuli ste už o shepherd’s pie? Tento pastiersky koláč je typickým slaným pokrmom pochádzajúcim z britského vidieka, ale obľube sa teší po celom svete. Má všetko, čo si od jedla môžete priať: šťavnaté mäso, zemiaky, farebnú zeleninu a bohatú vrstvu syra na vrchu. My vám ukážeme, že rovnako chutnú verziu si dokážate pripraviť aj sami doma – a navyše bez mäsa vďaka nášmu Garden Gourmet Sensational mletému. Tento vegetariánsky pastiersky koláč vás zaručene zahreje a poteší po chladnom jesennom či zimnom dni. Spojenie sýtej plnky, jemnej zemiakovej kaše a syrovej kôrky jednoducho vyčarí úsmev na tvári každému!
Príprava
Kým sa zemiaky varia, nakrájajte cesnak, zeler, cibuľu, mrkvu a šampiňóny na malé kúsky. Tymián a rozmarín nasekajte nadrobno.
Zemiaky roztlačte. Teplé mlieko a maslo vmiešajte metličkou do zemiakov a stále miešajte, až kým nie sú vzdušné. Kašu udržiavajte teplú s pokrievkou na panvici.
Nakrájanú zeleninu s bylinkami opečte na troche olivového oleja na panvici asi 5 minút. Postupne pridajte paradajkový pretlak a chvíľu všetko spoločne restujte.
Pridajte Garden Gourmet Sensational „mleté mäso“ a opečte ho do hladka. Potom prisypte múku a nechajte chvíľu popražiť. Zalejte zmes červeným vínom, nechajte zovrieť a pridajte zeleninový vývar spolu s prepláchnutým hráškom. Priveďte do varu a nechajte variť asi 5 minút, kým nevznikne mierne hustá tekutá zmes z mletého “mäsa”. V prípade potreby môžete pridať viac vývaru.
Lyžicou dajte zmes s Garden Gourmet Sensational mletým do veľkej zapekacej misy a na ňu rozložte zemiakovú kašu. Na záver posypte strúhaným syrom a strúhankou. Koláč pečte v strede rúry asi 15 minút, až kým nezíska hnedú farbu.
KULINÁRSKE TIPY
Výroba vlastnej strúhanky
Môžete si jednoducho vyrobiť vlastnú strúhanku tak, že vložíte do rúry trochu (starého) chleba, aby sa vysušil a rozdrobíte ho prstami alebo kuchynským robotom.
