Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Zeler a mrkvu nakrájajte na drobné kocky. Lístky byliniek nasekajte najemno. Do stredného hrnca dajte vodu a priveďte k varu.
Ingrediencie
Veggie Bolonské Gnocchi
Príprava
Nakrájanú zeleninu spolu s bylinkami krátko opražte na rozpálenom oleji. Pridajte Veggie mleté a spolu s paradajkovým pretlakom chvíľu restujte. Prilejte brusnicovú šťavu (alebo červené víno) a krátko zredukujte.
Do zmesi pridajte krájané paradajky a hrášok. Za stáleho miešania priveďte do varu a duste asi 15 minút. Dochuťte soľou a korením. Gnocchi varte vo vriacej vode asi 4 minúty, kým nevyplávajú. Sceďte ich a pokvapkajte olivovým olejom.
Potom gnocchi opatrne vložte do bolonskej omáčky a podávajte posypané strúhaným syrom. Použiť môžete vegánsky strúhaný syr alebo napríklad taliansky parmezán, záleží na vašej chuti a preferencii. Nezabúdajte ani na vhodné doplnky. K bolonskej omáčke sa v Taliansku tradične podáva červené víno s nádychmi ovocných plodov. Ak už máte dobrotu na tanieri, nezostáva nič iné ako popriať – Buon appetito!