Mexická limetková polievka

3 servings Serving
30 MIN Trvanie
prechodný Náročnosť

Ingrediencie

2 balenia Garden Gourmet Veggie Grilovaná Kuracia Fileta
1 L zeleninového vývaru
2 mäkké tortillové zábaly
2 paradajky
1 avokádo
1 červená cibuľa
1 zelené jalapeno korenie
3 limetky
1 jarná cibuľka
1 chipotle korenie (údené mexické korenie)
1 zväzok koriandru
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Príprava

Privedieme vývar do varu. Paradajky olúpeme tak, že šupku naporcujeme a na niekoľko sekúnd ponoríme do mierne vriaceho vývaru. Ihneď ich opláchnime pod studenou vodou a šupku z paradajok olúpeme. Paradajky nakrájame na kúsky a odstránime semienka. Pridáme klinčeky do vývaru.

Kúsky filé vyprážame na troche oleja podľa pokynov na obale. Avokádo rozkrojíme na polovicu, vyberieme kôstku, rozpolíme polovičky a ošúpeme šupku z avokáda. Jarnú cibuľku, červenú cibuľu a jalapeňo nakrájame na tenké kolieska.

Tortilly nakrájame na trojuholníky alebo rezance, orestujeme ich na troche oleja na panvici do hneda. Vývar dochutíme limetkovou šťavou.

Avokádo, papričku jalapeňo a filé rozdelíme na hlboké taniere.

Ozdobíme červenou cibuľkou, jarnou cibuľkou a koriandrom a posypeme chipotle alebo sušenú červenú paprikou. Podávame s vyprážanou tortillou.

TIP NA ZBYTKY: - Koriander je citlivá bylina, ktorá rýchlo zvädne. Tomu môžete zabrániť tým, že zviažete zväzok do vlhkého kuchynského papiera a potom ho uložíte do uzatvárateľnej plastovej nádoby v chladničke. Takto môžete svoje bylinky skladovať o 3 dni dlhšie. - Ak máte náhodou niekoľko papričiek jalapeno, alebo si ich môžete kúpiť lacno, môžete ich ľahko konzervovať v zmesi konzervovaného octu, vody a soli. Veľa receptov nájdete na internete.

Nutritional Information
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
energie
512.63 kilokalórií
sacharidy
52.28 gramov
proteín
29.05 gramov
tuky
21.83 gramov