Mexicke Tostady

2 servings Serving
20 MIN Trvanie
prechodný Náročnosť

Ingrediencie

1 balenie Garden Gourmet Veggie Rezančeky Mexiko
1 plechovka fazúľ (250 g)
1 sladký zemiak (150 g)
2 veľké varené červené repy (200 g)
1 červená cibuľa
1 limetka
100 g baby špenátu
4 až 6 malých kukuričných tortíl
2 zrelé avokáda na guacamole (viď. Tip šéfkuchára)
1 polievková lyžica zmesy bylín (tymián, chilli, rozmarín, cesnakový prášok)
olivový olej
2 lyžičky creme fraiche alebo kyslej smotany (na guacamole)
1 malá paradajka (na guacamole)
1 strúčik cesnaku (na guacamole)
kolieska červenej nakladanej cibule
1 jalapeňo paprička
pár lístkov čerstvého koriandra
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Príprava

Rúru predhrejeme na 200 ° C. Sladké zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Fazuľu scedíme a repu nakrájame tiež na kocky. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska a pokvapkáme šťavou z polovice limetky.

Sladké zemiaky osmažíme cca 10 minút na panvici s trochou oleja. Kúsky repy opláchneme a krátko ich opečieme spolu so sladkým zemiakom. Pridáme fazuľu a zmes korenia a necháme prehriať.

Garden Gourmet marinované mexickej kúsky osmažíme na panvici podľa pokynov na obale. Tortilly prikryjeme alobalom a ohrejeme v rúre.

Každú tortilu potrieme asi lyžicou guacamole, na ktoré položíme lístky špenátu. Pečené sladké zemiaky s repou a fazuľou rozdelíme na špenát a na vrch dáme marinované mexické kúsky. Ozdobíme nakrájanou jalapeňo papričkou, nakladanou červenou cibuľou a lístkami koriandra.

Tip šéfkuchára! Na prípravu guacamole roztlačíme 2 zrelé avokáda, ktorá zmiešame spolu s jednou lyžicou crème fraîche, s 1 kusom najemno nakrájanej rajčiny (iba dužinu bez semien) a s 1 jemne nasekaným strúčikom cesnaku. Dochutíme soľou, korením, limetkovou šťavou a nahrubo nasekaným čerstvým koriandrom.

Nutritional Information
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
energie
729.59 Kilocalories
sacharidy
120.66 Grams
proteín
42.6 Grams
tuky
10.01 Grams