Privedieme vývar do varu. Paradajky olúpeme tak, že šupku naporcujeme a na niekoľko sekúnd ponoríme do mierne vriaceho vývaru. Ihneď ich opláchnime pod studenou vodou a šupku z paradajok olúpeme. Paradajky nakrájame na kúsky a odstránime semienka. Pridáme klinčeky do vývaru.
Ingrediencie
Mexická limetková polievka
Príprava
Kúsky filé vyprážame na troche oleja podľa pokynov na obale. Avokádo rozkrojíme na polovicu, vyberieme kôstku, rozpolíme polovičky a ošúpeme šupku z avokáda. Jarnú cibuľku, červenú cibuľu a jalapeňo nakrájame na tenké kolieska.
Tortilly nakrájame na trojuholníky alebo rezance, orestujeme ich na troche oleja na panvici do hneda. Vývar dochutíme limetkovou šťavou.
Avokádo, papričku jalapeňo a filé rozdelíme na hlboké taniere.
Ozdobíme červenou cibuľkou, jarnou cibuľkou a koriandrom a posypeme chipotle alebo sušenú červenú paprikou. Podávame s vyprážanou tortillou.
TIP NA ZBYTKY: - Koriander je citlivá bylina, ktorá rýchlo zvädne. Tomu môžete zabrániť tým, že zviažete zväzok do vlhkého kuchynského papiera a potom ho uložíte do uzatvárateľnej plastovej nádoby v chladničke. Takto môžete svoje bylinky skladovať o 3 dni dlhšie. - Ak máte náhodou niekoľko papričiek jalapeno, alebo si ich môžete kúpiť lacno, môžete ich ľahko konzervovať v zmesi konzervovaného octu, vody a soli. Veľa receptov nájdete na internete.