5a0a252c754e32ef1664e78d5e4bf2fb_200914_Garden_Gourmet_BLACK_burger_hand_new_v1.jpg

Senzačne orientálny burger

2 porciách
35 MIN
prechodný

Ingrediencie

1 balenie Garden Gourmet Sensational Burger
1 hrsť valeriánky, baby špenátu alebo akéhokoľvek iného šalátu
4 reďkovky
1 limetka
2 lyžice majonézy
1 lyžička wasabi
100 g shitake huby
1 zrelé avokádo
2 lyžice múky
100 ml mlieka
1 veľká červená cibuľa
2 čierne žemle na hamburger (pozri Tip šéfkuchára) alebo iné
2 lyžice teriyaki omáčky
200 ml slnečnicového oleja
2 trsy fazuľových klíčkov (voliteľne)
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Senzačne orientálny burger

Príprava

1. Krok číslo 1

Reďkovky nakrájame na tenko a namarinujeme limetkovou šťavou a soľou. Zmiešame wasabi s majonézou. Nakrájame shitake hríby.

2. Krok číslo 2

Dužinu avokáda nakrájame na plátky a pokvapkáme limetkovou šťavou.

3. Krok číslo 3

Žemle rozkrojené na polovice opečieme na (grilovacej) panvici. Nakrájané shitake hríby sprudka osmažímem na panvici, pokvapkáme teriyaki omáčkou a odložíme bokom.

4. Krok číslo 4

Zmiešame múku s mliekom a v zmesi obalíme nakrájané krúžky cibule. Obalené cibuľové krúžky osmažíme do hneda vo väčšom množstve slnečnicového oleja. Krúžky pložime na kuchynský papier, necháme vsiaknuť prebytočný olej a podľa chuti osolíme.

5. Krok číslo 5

Sensational Burgery pripravíme na panvici podľa pokynov na obale.

6. Krok číslo 6

Na spodnú časť žemlí natrieme wasabi majonézu. Vložíme hlávkový šalát, pripravené hamburgery, avokádo, shitake, fazuľové klíčky, reďkovky a znovu wasasabi majonézu. Priklopíme vrchnou časťou opečenej žemle.
Tip šéfkuchára
Čierne žemle (7ks): 1 balenie zmesi na biely chlieb s droždím (450 g), 10 g prášku z aktívneho uhlia, 25 g masla, 300 ml vlažnej vody, 1 vajce, sezamové semienka/mak. Predhrejeme rúru na 200 ° C. Do chlebovej zmesi zamiešame prášok z aktívneho uhlia a pridáme vodu a maslo. Premiesime a necháme kysnúť podľa pokynov na obale. Cesto rozdelíme na 7 rovnakých kusov, vytvarujeme ich do guličiek a umiestnime na vymastený plech. Potrieme vodou alebo ľahko rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami alebo makom. Necháme ich opäť nakysnúť na dvojnásobný objem a pečieme v rúre cca. 15 až 20 minút.

Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
sacharidy
65.5 gramov
energie
809.8 kilokalórií
tuky
48.5 gramov
proteín
24.1 gramov