Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Stredomorské cestoviny No Waste a la Norma

Stredomorské cestoviny

Serving 4 porciách
Trvanie 20 MIN
Náročnosť jednoduchý

Ingrediencie

2 balenia Mexické kúsky Garden Gourmet
400 g špaget špaldových alebo celozrnných
1 baklažán
2 strúčiky cesnaku
1 konzerva krájaných paradajok (400 g)
2 lyžice kapary
2 lyžičky sušeného oregana
1 zväzok čerstvej bazalky
olivový olej na vyprážanie
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Stredomorské cestoviny

Chýba vám more? Objavte s nami chute slnečného Talianska a vyskúšajte náš lahodný recept na stredomorské cestoviny, ktorý je ideálny na akúkoľvek večeru. Kombinácia cestovín s Garden Gourmet mexickými kúskami, baklažánom, kaparami a bazalkou, inšpirovaná talianskou kuchyňou vás okúzli. Príprava je naozaj jednoduchá a všetko budete mať hotové za 30 minút! Vyskúšajte ju ešte dnes!

Príprava

1. PRÍPRAVTE BAKLAŽÁNOV A ZÁKLAD PRE PARADAJKOVÚ OMÁČKU

Baklažán nakrájajte na asi 2 cm kocky, dajte do sitka, posypte soľou a nechajte 10 minút vypotiť. Medzitým na oleji orestujte cesnak a pridajte nakrájané paradajky. Priveďte do varu a nechajte variť asi 10 minút, kým nezískate hustú omáčku.

2. UVARTE CESTOVINY A OSMAŽTE BAKLAŽÁN S KAPARI

Priveďte vodu do varu a uvarte cestoviny podľa návodu. Medzitým zľahka opláchnite baklažán, osušte ho a vložte do panvice. Smažte na oleji dozlatista a na záver posypte oreganom! Na panvicu dajte smažiť kapary a polovicu bazalky (nahrubo nasekanej). Do paradajkové omáčky zľahka vmiešajte bazalkové kapary a baklažánu.

3. PRIPRAVTE GARDEN GOURMET MEXICKÉ KÚSKY

Mexické kúsky Garden Gourmet smažte do zlatista podľa návodu na obale. Vodu z cestovín zlejte, ale ponechajte si ju na neskoršie použitie.

4. OZDOBTE, PODÁVEJTE A VYCHUTNAJTE SI HOTOVÉ CESTOVINY!

Cestoviny zmiešajte s paradajkovou omáčkou a s pripravenými mexickými kúsky! Ihneď podávajte v hlbokom tanieri ozdobené zvyšnou čerstvou bazalkou. Prajeme vám dobrú chuť! Ak ste milovníkmi syra, nezabudnite pridať aj nastrúhaný vegánsky syr.

chef_cooking

Kulinárske tipy

Žiadny tip na odpad
Zvyšná voda z cestovín je vynikajúca na zalievanie rastlín. (ak nie je pridaná soľ alebo olej)
Nutričné informácie

REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
90.8 gramov
energie
580.7 kilokalórií
tuky
13.4 gramov
proteín
30.7 gramov