Stredomorské cestoviny No Waste a la Norma

Stredomorské cestoviny

4 porciách
jednoduchý

Ingrediencie

400 g špaget špaldových alebo celozrnných
1 baklažán
2 strúčiky cesnaku
1 konzerva krájaných paradajok (400 g)
2 lyžice kapary
2 lyžičky sušeného oregana
1 zväzok čerstvej bazalky
olivový olej na vyprážanie
2 balenia Mexické kúsky Garden Gourmet
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Stredomorské cestoviny

Mali by ste ochutnať toto lahodné vegánske jedlo s mexickými kúskami Garden Gourmet, baklažánom, kaparmi a bazalkou, inšpirované talianskou kuchyňou!

Príprava

1. KROK

Baklažán nakrájajte na asi 2 cm kocky, dajte do sitka, posypte soľou a nechajte 10 minút vypotiť. Medzitým na oleji orestujte cesnak a pridajte nakrájané paradajky. Priveďte do varu a nechajte variť asi 10 minút, kým nezískate hustú omáčku.

2. KROK

Dajte variť vodu a cestoviny varte podľa návodu. Medzitým baklažán ľahko opláchneme, osušíme a orestujeme na oleji do zlatista. Posypte oreganom a dajte smažiť kapary a polovicu bazalky (nahrubo nasekané).

3. KROK

Mexické kúsky Garden Gourmet smažte do zlatista podľa návodu na obale. Vodu z cestovín zlejte, ale ponechajte si ju na neskoršie použitie.

4. KROK

Omáčku so stredomorskými kúskami vmiešame do cestovín a podávame. Ozdobte zvyškom čerstvej bazalky. Ak ste milovníkmi syra, pridajte si aj nastrúhaný vegánsky syr.

chef_cooking

Kulinárske tipy

Žiadny tip na odpad
Zvyšná voda z cestovín je vynikajúca na zalievanie rastlín. (ak nie je pridaná soľ alebo olej)
Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
90.8 gramov
energie
580.7 kilokalórií
tuky
13.4 gramov
proteín
30.7 gramov