Baklažán nakrájajte na asi 2 cm kocky, dajte do sitka, posypte soľou a nechajte 10 minút vypotiť. Medzitým na oleji orestujte cesnak a pridajte nakrájané paradajky. Priveďte do varu a nechajte variť asi 10 minút, kým nezískate hustú omáčku.
Ingrediencie
Stredomorské cestoviny
Chýba vám more? Objavte s nami chute slnečného Talianska a vyskúšajte náš lahodný recept na stredomorské cestoviny, ktorý je ideálny na akúkoľvek večeru. Kombinácia cestovín s Garden Gourmet mexickými kúskami, baklažánom, kaparami a bazalkou, inšpirovaná talianskou kuchyňou vás okúzli. Príprava je naozaj jednoduchá a všetko budete mať hotové za 30 minút! Vyskúšajte ju ešte dnes!
Príprava
Priveďte vodu do varu a uvarte cestoviny podľa návodu. Medzitým zľahka opláchnite baklažán, osušte ho a vložte do panvice. Smažte na oleji dozlatista a na záver posypte oreganom! Na panvicu dajte smažiť kapary a polovicu bazalky (nahrubo nasekanej). Do paradajkové omáčky zľahka vmiešajte bazalkové kapary a baklažánu.
Mexické kúsky Garden Gourmet smažte do zlatista podľa návodu na obale. Vodu z cestovín zlejte, ale ponechajte si ju na neskoršie použitie.
Cestoviny zmiešajte s paradajkovou omáčkou a s pripravenými mexickými kúsky! Ihneď podávajte v hlbokom tanieri ozdobené zvyšnou čerstvou bazalkou. Prajeme vám dobrú chuť! Ak ste milovníkmi syra, nezabudnite pridať aj nastrúhaný vegánsky syr.