Mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Smažíme ju na panvici s dostatočným množstvom oleja (alebo vo fritéze pri 170 ° C), kým nezíska zlatisto hnedú farbu. Po vybratí, rozložíme na kuchynské utierky, a necháme vsiaknuť prebytočný tuk.
Ingrediencie
Senzačne vegánsky Portobello Burger
Príprava
Pečené papriky nakrájame na prúžky a taktiež osušíme papierovou utierkou. Nakrájame dužinu avokáda a pokvapkáme limetkovou šťavou.
Uhorku nastrúhame najemno, vytlačíme prebytočnú vodu a premiešame s jogurtom a nasekanou mätou. Vznikne nám osviežujúca zmes, ktorá sa ako dresing hodí k množstvu ďalších jedál.
Portobello huby očistíme a odstránime stopku. Smažíme ich na stredne rozpálenom oleji z oboch strán asi 5 minút. Pozor ale, aby ste ich nepripálili! Hríby sú chuťovým základom tohto burgru.
Garden Gourmet Sensational Burger pripravíme na panvici podľa pokynov na obale.
Rozprestrieme prúžky pečenej papriky a avokádo na dva portobello základy. Pridáme listy špenátu, lucernu a Sensational Burger. Na hamburgery pridáme jogurtovú zmes a ozdobíme kúskami vyprážanej mrkvy. Navrch položíme ďalší potobello hríb a posypeme sezamovými semienkami. Máme hotovo, môžeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!