Vegetariánske gule sú brusnicová omáčka

Vegetariánske guličky s brusnicovou omáčkou

4 porciách
35 MIN
prechodný

Ingrediencie

2 balenia Garden Gourmet Veggie guličky
1 pomaranč
125 ml červeného vína
200 ml zeleninového vývaru
2 lyžice medu alebo cukru
225 g brusníc
1 lyžička zemiakového škrobu
olivový olej na smaženie
1 vetvička tymiánu na ozdobu
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Vegetariánske guličky s brusnicovou omáčkou

Príprava

1. Krok číslo 1

Pomaranč umyjeme a pomocou škrabky na zeleninu olúpeme kôru z jednej polovice. Kôru z druhej polovice nastrúhame jemným strúhadlom. Olúpaný pomaranč si odšťavíme.

2. Krok číslo 2

Víno, vývar, pomarančový džús, nastrúhanú pomarančovú kôru, brusnice a med (alebo cukor) privedieme k varu. Varíme, kým brusnice nezmäknú.

3. Krok číslo 3

Pomocou tyčového mixéra vytvoríme jemnú brusnicovou omáčku.

4. Krok číslo 4

Aby sa omáčka lepšie spojila, zmiešame zemiakový škrob s trochou vody. Tú nalejeme za stáleho miešania do vzniknutej brusnicovej omáčky a mierne povaríme.

5. Krok číslo 5

Šupky kôry (z polovice pomaranča) nakrájame na veľmi tenké prúžky a privedieme k varu spolu so 100 ml vody a lyžicou cukru. Varíme v cukrovom sirupe asi 5 minút, kým nie sú mäkké, potom ich necháme vychladnúť.

6. Krok číslo 6

Vegetariánske guličky pripravíme podľa návodu na obale. Preložíme do misky a prelejeme brusnicovou omáčkou. Nakoniec ozdobíme prúžkami pomarančovej kôry a tymianom.

chef_cooking

Kulinárske tipy

Chutné s:
Pyré zo sladkých zemiakov, s lieskovými orieškami a petržlenom; s restovaným divokým špenátom s červenou cibuľou, s píniovými orieškami a hrozienkami; so smaženým ružickovým kelom s balzamikovým octom, so semienkami granátového jablka a píniovými orieškami.
Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
sacharidy
26.1 gramov
energie
388.2 kilokalórií
tuky
16.3 gramov
proteín
24.4 gramov