Najskôr začneme s prípravou zeleniny. Cuketu nakrájame na dlhé plátky a ugrilujeme. Ak nemáte zrovna k dispozícii gril, môžete ju opiecť aj na panvici alebo v rúre. Cibuľu nakrájame na silnejšie krúžky a ľahko ju opečieme na panvici na troške olivového oleja. Hotovú cibuľu dáme bokom.
Ingrediencie
Vegetariánský grilovaný zelený Sensational burger
Príprava
Pokračujeme prípravou žemlí. Rozkrojíme ich po celej dĺžke na polovicu a opečieme na panvici dozlatista, kým sa na vnútorné strany neotlačia značky grilu. Žemľa sa vďaka tomu spevní a pri zahryznutí pekne chrumká.
Plátky syra halloumi grilujeme na troche oleja. Odložíme stranou a udržujeme je teplé. Ak použijeme obyčajný plátkový syr, tento krok môžeme preskočiť.
A teraz to najdôležitejšie – Garden Gourmet Sensational burgre! Môžeme ich pripraviť hneď tromi rôznymi spôsobmi. Na panvici ich smažíme pri miernej teplote 8–10 minút na slabej vrstve oleja, v polovici ich otočíme na druhú stranu. Burgre možno upiecť aj v rúre predhriatej na 200 °C, opäť ich v polovici nezabudnime obrátiť. Na grile pri strednom ohni trvá príprava asi 12 minút, pričom tu otáčame každé 4 minúty.
Medzitým dokončíme prípravu žemlí. Spodnú stranu žemle potrieme bohatou vrstvou pasty z bôbov a položíme na ne grilovanú cuketu, Sensational Burger, plátky syra, smaženú cibuľu a hlávkový šalát.
Vrchný diel žemle potrieme podľa chuti lyžicou majonézy a kečupu a hamburger ním priklopíme. Voila, vegánsky burger je na svete! Dobrú chuť.
KULINÁRSKE TIPY
Nátierka z bôbov
150 g bôbu obyčajného (mrazeného) blanšírujeme po dobu 1 minúty vo vriacej vode, opláchneme pod studenou vodou a stlačením medzi dvoma prstami ošúpeme šupku. V kuchynskom robote bôby rozmixujeme so 100 g vareného cíceru, s 1 polievkovou lyžicou jogurtu, strúčikom cesnaku, niekoľkými listami mäty a trochou olivového oleja. Dochutíme soľou a korením.
Žemle so spirulinou
Pre dosiahnutie zelenej farby žemlí, pridáme do svojho obľúbeného receptu na hamburgerove žemle trochu spiruliny (prášok zo zelených rias). Na cca 7 žemlí budeme potrebovať 6 g spiruliny.
