Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Senzačný Burger 2.0

Vegetariánský grilovaný zelený Sensational burger

Serving 2 porciách
Trvanie 35 MIN
Náročnosť prechodný

Ingrediencie

1 balenie Garden Gourmet Sensational Burger
listy hlávkového šalátu
1 cuketa
2 hamburgerové žemle
1 červená cibuľa
4 plátky syra Halloumi
olivový olej
150 g bôbu obyčajného, viď. recept
2 lyžice majonézy
2 lyžice kečupu
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Vegetariánský grilovaný zelený Sensational burger

Kto by nemiloval burgre! Na túto pôvodne americkú pochúťku jednoducho dostane raz za čas chuť každý a vďaka Sensational burgrom od Garden Gourmet si ju už môžu dopriať aj všetci vegetariáni a vegáni. Najlepšie chutia pri západe slnka na letnej grilovačke, ale pripraviť a vychutnať si ich môžete kedykoľvek počas roka. A ak vás už náhodou nebavia klasické burgre s obyčajnou žemľou a hľadáte spestrenie, ste na správnom mieste. Inšpirujte sa naším receptom a prineste do svojho jedálnička ešte viac farieb.

Príprava

1. KROK - NAKRÁJAJTE CUKETU A OPEČTE ŽEMLE

Najskôr začneme s prípravou zeleniny. Cuketu nakrájame na dlhé plátky a ugrilujeme. Ak nemáte zrovna k dispozícii gril, môžete ju opiecť aj na panvici alebo v rúre. Cibuľu nakrájame na silnejšie krúžky a ľahko ju opečieme na panvici na troške olivového oleja. Hotovú cibuľu dáme bokom.

2. KROK

Pokračujeme prípravou žemlí. Rozkrojíme ich po celej dĺžke na polovicu a opečieme na panvici dozlatista, kým sa na vnútorné strany neotlačia značky grilu. Žemľa sa vďaka tomu spevní a pri zahryznutí pekne chrumká.

3. KROK - GRILUJTE HALLOUMI

Plátky syra halloumi grilujeme na troche oleja. Odložíme stranou a udržujeme je teplé. Ak použijeme obyčajný plátkový syr, tento krok môžeme preskočiť.

4. KROK - SENSATIONAL BURGER PRIPRAVTE DLE POKYNOV

A teraz to najdôležitejšie – Garden Gourmet Sensational burgre! Môžeme ich pripraviť hneď tromi rôznymi spôsobmi. Na panvici ich smažíme pri miernej teplote 8–10 minút na slabej vrstve oleja, v polovici ich otočíme na druhú stranu. Burgre možno upiecť aj v rúre predhriatej na 200 °C, opäť ich v polovici nezabudnime obrátiť. Na grile pri strednom ohni trvá príprava asi 12 minút, pričom tu otáčame každé 4 minúty.

5. KROK - SESTAVTE SI SVOJ HAMBURGER

Medzitým dokončíme prípravu žemlí. Spodnú stranu žemle potrieme bohatou vrstvou pasty z bôbov a položíme na ne grilovanú cuketu, Sensational Burger, plátky syra, smaženú cibuľu a hlávkový šalát.

6. KROK - DOBRÚ CHUŤ!

Vrchný diel žemle potrieme podľa chuti lyžicou majonézy a kečupu a hamburger ním priklopíme. Voila, vegánsky burger je na svete! Dobrú chuť.

KULINÁRSKE TIPY

Nátierka z bôbov
150 g bôbu obyčajného (mrazeného) blanšírujeme po dobu 1 minúty vo vriacej vode, opláchneme pod studenou vodou a stlačením medzi dvoma prstami ošúpeme šupku. V kuchynskom robote bôby rozmixujeme so 100 g vareného cíceru, s 1 polievkovou lyžicou jogurtu, strúčikom cesnaku, niekoľkými listami mäty a trochou olivového oleja. Dochutíme soľou a korením.

Žemle so spirulinou
Pre dosiahnutie zelenej farby žemlí, pridáme do svojho obľúbeného receptu na hamburgerove žemle trochu spiruliny (prášok zo zelených rias). Na cca 7 žemlí budeme potrebovať 6 g spiruliny.

chef_cooking

Kulinárske tipy

Žemle sa spirulinou
Pre dosiahnutie zelenej farby žemlí, pridame do svojho obľúbeného receptu na hamburgerove žemle trochu spiruliny (prášok zo zelených rias). Na cca 7 žemlí budeme potrebovať 6 g spiruliny.
Nátierka z bôbov
150 g bôbu obyčajného (mrazeného) blanšírujeme po dobu 1 minúty vo vriacej vode, opláchneme pod studenou vodou a stlačením medzi dvoma prstami olúpeme šupku. V kuchynskom robote bôby rozmixujeme so 100 g vareného cíceru, s 1 polievkovou lyžicou jogurtu, strúčikom cesnaku, niekoľkými listami mäty a trochou olivového oleja. Dochutíme soľou a korením.
Nutričné informácie

REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
40.2 gramov
energie
598.7 kilokalórií
tuky
34.7 gramov
proteín
23.5 gramov