Mexické Empanadas

4 servings Serving
20 MIN Trvanie
prechodný Náročnosť

Ingrediencie

1 balenie Garden Gourmet Veggie Rezančeky Mexiko
10 plátkov mrazeného cesta na pečivo s veľkosťou asi 12 x 12 cm
1 malá biela cibuľa
1 červená paprika kápia
100 g nakladanej kukurice
čierne korenie a mletá paprika
olivový olej
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Príprava

Rúru predhrejeme na 200 ° C. Plátky cesta necháme rozmraziť na papieri na pečenie.

Marinované mexické kúsky Garden Gourmet nakrájame na menšie kúsočky. Cibuľu olúpeme a spoločne s paprikou nakrájame na malé kúsky, ktoré krátko osmažíme na olivovom oleji. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou. K zelenine pridáme kukuricu a marinované mexické kúsky a varíme ďalšiu minútu. Potom vyberieme zmes z panvice a necháme ju vychladnúť.

Z cesta vykrojíme kruhové plátky, môžeme použiť menšiu misku alebo hrnček. Do stredu každého plátku rozdelíme vychladnutú náplň, ktorú sme si pripravili.

Cesto preložíme cez náplň a okraje pritlačíme k sebe. Tie ešte prehneme a pritlačíme vidličkou.

Vzniknuté taštičky čiže Empanadas potrieme rozšľahaným vajcom (pre pekný lesk) alebo trochou (rastlinného) mlieka. Pečieme asi 20 minút, kým nebudú pekne hnedé.

Nutritional Information
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
energie
403.32 Kilocalories
sacharidy
34.75 Grams
proteín
10.85 Grams
tuky
24.62 Grams