Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spravte niečo dobré pre seba aj pre planétu s našimi veggie pochúťkami

What's new

Chcete si vychutnávať dobré jedlo, ale nezanechať stopy na planéte? Január je mesiac predsavzatí, ale aj vegánstva, a to je skvelá príležitosť, ako začať. Bez ohľadu na to, či ste #vegetarian alebo #cokolvektarian, tento mesiac môžete byť aj #planetarian. Zapojte sa Garden Gourmet výziev a stravujte sa tak, aby ste potešili svoje zdravie aj planétu.

Pripravili sme si pre vás 4 januárové výzvy, v ktorých vám ukážeme, že sa môžete najesť zdravo a zároveň aj chutne

Ako na to?

1. Stiahnite si jednoduchý januárový checklist – tu na stránke alebo v highlights na našom Instagram profile @gardengourmetsk.

Ak ste na mobile, tak podržte dlhšie obrázok checklistu a následne si ho uložte.

2. Odškrtávajte si výzvy, do ktorých sa zapojíte.

3. Nahrajte si checklist na Instagram story, označte @gardengourmetsk a ste v hre. Nezabudnite si účet nastaviť ako verejný, aby sme označenie videli. 😊

Kompletné pravidlá sútaže nájdete TU

Výzva 1 – Bez mäsa a bez stopy #flexitarian

Vedeli ste, že Garden Gourmet veggie burger za sebou zanecháva o 75 % menej uhlíkovej stopy ako klasický mäsový burger? Pritom chutí rovnako dobre, a čo viac, má v sebe taktiež množstvo živín. Je zo sójového proteínu a nájdete v ňom vlákninu aj bielkoviny. A navyše prská, vonia, púšťa šťavu a chutí rovnako ako burger z mäsa. Aj preto sa stal víťazom poroty v prestížnej súťaži chutí Taste Awards 2022!  Jedzte v duchu #veganuary a vyskúšajte si počas januára pripraviť v duchu veganuary naše veggie dobroty – či už ste vegán, zástanca zdravého životného štýlu alebo mäsožravec, ktorý sa rastlín nebojí.

Výzva 2 – Lokálne a bez stopy #lokaltarian

Lokálne suroviny sú výhrou na všetkých frontoch – získate čerstvejšie ingrediencie, podporíte lokálnu produkciu a znížite svoju uhlíkovú stopu. K príprave našich Garden Gourmet receptov navyše väčšinou potrebujete suroviny, ktoré na trhoch nájdete bez problémov. Ovocie, zelenina, strukoviny, to všetko je súčasťou našich veggie dobrôt. Tak šup, skočte tento týždeň na trh, zavarte to konzervantom a zavarte si radšej čerstvú zeleninu.

Výzva 3 – Bez plytvania a bez stopy #neplytarian

Nikto nie je nadšený, keď musí vyhodiť jedlo. Snažte sa vyhadzovanie jedla čo najviac obmedziť, nakupujte s rozumom a len toľko, koľko spotrebujete. Keď toho ovaríte viac, schovajte si jedlo aj na ďalší deň. Neplytvaním pomôžete svojej peňaženke a ušetríte si aj priestor v chladničke.

Výzva 4 – Bez igelitky a bez stopy #ekotarian

Igelitky sa už nenosia, niežeby neustále šušťanie a logá supermarketov neboli v móde, ale prečo si nezaobstarať praktickejšiu, odolnú a štýlovú tašku pre svoje nákupy?

Vyskúšajte všetky dobroty, ktoré zmiznú bez stopy