Rúru rozohrejte na 200 stupňov a plech vyložte papierom na pečenie. Karfiol očisťte a nakrájajte na ružičky, rozložte na plech a potrite olivovým olejom. Dajte variť ryžu podľa návodu na obale.
Ingrediencie
180 gramov Vegetariánsky špenátovo-syrový REZEŇ 180g
1 malý karfiol
50 g strúhaného parmezánu
2 lyžice olivového oleja
40 ml jogurtu
1/4 limetky, šťava a kôra
Pár vetvička bazalky
Semienka granátového jablka
2 vetvičky jarnej cibuľky
1 hrsť píniových orieškov
25 g strúhanky
Letný šalát so špenátovo-syrovým rezňom
Vyskúšajte tento lahodný, ľahký vegetariánsky letný šalát so špenátovo-syrovým rezňom Garden Gourmet, karfiolom a semienkami granátového jablka, naozaj vynikajúci!
Príprava
1. Predhrejte rúru a pripravte karfiol na pečenie
2. Pečte karfiol, pripravte špenátovo-syrový rezeň a urobte dresing
V miske zmiešajte strúhanku a parmezán. Touto zmesou potrite ružičky karfiolu a pečte 15 minút, alebo pokiaľ nie sú ružičky karfiolu mäkké. Jogurt zmiešajte s limetkovou šťavou, soľou a korením. Osmažte Garden Gourmet špenátovo-syrový rezeň podľa návodu na obale.
3. Zostavte si šalát, dokončite polevou a užívajte si!
Na taniere rozdeľte ryžu a naaranžujte nakrájaný špenátovo-syrový rezeň. Pridajte karfiol so špenátom a zakončite semienkami granátového jablka, píniovými orieškami, najemno nakrájanou jarnou cibuľkou, sezamovými semienkami, bazalkou, limetkovou kôrou a jogurtovým dresingom.
Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
sacharidy
46.2 gramov
energie
742.6 kilokalórií
tuky
53 gramov
proteín
26.6 gramov