Predhrejte rúru na 200 ℃. Zemiaky olúpte a nakrájajte na rovnako veľké kúsky. Varte ich asi 20 minút do mäkka, potom sceďte a nechajte chvíľu odkryté v pare.
Ingrediencie
Špenátovo-syrový rezeň, pečená mrkva a nadýchaná zemiaková kaša
Doprajte si nádherné trio chutí s naším špenátovo-syrovým rezňom, pečenou mrkvou a nadýchanými zemiakmi. Chrumkavý a syrový špenátový rezeň, dokonale pečená mrkva a zamatová zemiaková kaša sa spojí a vytvorí skutočne uspokojujúci pokrm. Tento recept ponúka upokojujúce a chutné vegetariánske jedlo, ktoré vo vás vyvolá chuť na viac.
Príprava
Zahrejte rastlinné mlieko a zemiaky roztlačte do hladka. K zemiakom postupne za stáleho miešania metličkou prilievajte rastlinné mlieko, aby boli nadýchané.
Mrkva umyte (lúpanie nie je nutné) a orežte vršky. Pokiaľ je mrkva hrubá, rozkrojte ju pozdĺžne napoly a naskladajte vedľa seba na plech. Pokvapkajte olivovým olejom a citrónovou šťavou, dochuťte soľou a korením. Prikryte alobalom a pečte v rúre asi 15 minút. Potom alobal odoberte a pečte ďalších 10 minút.
Na zálievku nadrobno nakrájajte cibuľu a petržlenovú vňať. Zmiešajte ich s olejom, šťavou z polovice citróna a dochuťte soľou a korením.
Špenátovo-syrový rezeň opečte do chrumkava a dozlatista podľa návodu na obale. Podávajte so zemiakovou kašou a pečenou mrkvou. Mrkvu pokvapkajte dresingom.