Zemiaky olúpte a nakrájajte na rovnaké kúsky a varte ich pod vodou s trochou soli asi 20 minút do mäkka. Zlejte ich a udržujte v teple pod pokrievkou. Predhrejte rúru alebo vzduchovú fritézu na 200 °C.
Ingrediencie
Špenátovo-syrový rezeň so šalátom z pečeného ružičkového kelu
Špenátovo-syrový rezeň s pečeným šalátom z ružičkového kelu a nadýchanou zemiakovou kašou je delikátny pokrm, ktorý kombinuje bohaté chute špenátu a syra. Tento lahodný hlavný chod je doplnený šalátom z pečeného ružičkového kelu, ktorý dodáva jedlu pikantný a ľahko sladký prvok. Nadýchaná zemiaková kaša poskytuje upokojujúcu a zamatovú textúru a dotvára pokrm uspokojivým a zdravým nádychom.
Príprava
Ružičkový kel očistite, rozpoľte, zmiešajte s niekoľkými lyžicami olivového oleja, osoľte, okoreňte a rozprestrite do pekáča alebo fritézy. Pečte v rúre asi 20 minút alebo vo fritéze asi 8 až 10 min.
Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky a zmiešajte s ružičkovým kelom a poľníčkom. Pokvapkajte trochou balzamikového a olivového oleja
V hrnci zohrejte mlieko s maslom. Zemiaky roztlačte a metličkou vmiešajte teplú mliečnu zmes. Sprudka miešajte, kým nevznikne pekné nadýchané pyré.
Vegetariánsky Špenátovo-syrový rezeň upečte podľa návodu na obale do chrumkava dohneda a podávajte s nadýchanou zemiakovou kašou a šalátom z pečeného kelu.