Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Porota súťaže Taste Awards rozhodla: naše rastlinné produkty zvíťazili!

What's new

Жюри Taste Awards решило: наша заводская продукция одержала победу!

У нас есть отличные новости для вас! Некоторые из наших заводских продуктов завоевали знак качества на Brussel's Taste Awards 2022. Наши Garden Gourmet Sensational Burger, Falafel и Vuniak являются одними из коронных победителей премии Superior Taste Award. Каждый из этих продуктов получил удивительные две звезды. Наши сенсационные средиземноморские изделия Filet были удостоены одной звезды.

 

„Jedná sa o veľmi impozantný výrobok, ktorý vyzerá, chutí a pôsobí ako tuniak.“

Brussel's Taste Awards

Možno sa pýtate: „Čo sú to ceny Taste Awards?“. A teraz príde to najlepšie – ocenenie Superior Taste Award je tým najprestížnejším certifikátom, ktorý môže chutný výrobok vôbec získať! Odborná porota zložená z kulinárskych profesionálov hľadá „crème de la crème“ kvalitu zo všetkých výrobkov na pultoch supermarketov. Ochutnávka, ktorú porota podstupuje, funguje ako slepý test, a tak víťazom udeľuje ocenenie predovšetkým podľa hlavného kritéria v súťaži Taste Awards – áno, hádate správne – podľa chuti.

„Šťavnatý burger na rastlinnej báze s vôňou a chuťou, ktorá je takmer totožná s tradičným hamburgerom.“

Brussel's Taste Awards

Ako presne ocenenie Taste Awards funguje?

Dá sa povedať, že Taste Awards sú v potravinárskej oblasti jedným z najzásadnejších ocenení. Jedná sa o medzinárodne uznávanú nezávislú certifikáciu, ktorú udeľuje odborná porota zložená z viac ako 200 špičkových šéfkuchárov a someliérov. V porote zasadajú také osobnosti ako sú michelinské celebrity, uznávaní šéfkuchári Gault & Millau alebo napríklad kulinári, ktorí pracovali pre anglickú kráľovnú. Iste si teda dokážete predstaviť, že nechať ochutnať naše rastlinné produkty takéto hviezdy je niečo úžasné. A získať ich ocenenie ešte viac.

 

Nie je prekvapením, že pri vyhlasovaní víťazov hrá hlavnú rolu chuť. Okrem nej sú naše výrobky hodnotené podľa ďalších 5 kritérií: prvý dojem, vizuálna stránka, vôňa, chuť a textúra.

 

Každý výrobok je pripravený podľa popisu na obale a porote je na slepú degustáciu naservírovaný na bielom tanieri. Jediné, čo je jej členom vopred oznámené, je kategória výrobku, napr. „rastlinný burger“. A pretože sú všetky označenia a nápisy odstránené, môže porota udeľovať body výhradne podľa chuti a štruktúry. Vďaka tomu je celý proces spravodlivý a nestranný.

 

A viete, čo robí ocenenie ešte výnimočnejším? Hviezdičky Superior Taste sú udeľované iba výrobkom, ktoré získajú viac ako 70 % bodov. 🤩

A čo ďalej?

Teraz je tá chvíľa, kedy prichádzate na rad vy! Každý je vítaný pri našom stole, aby s nami víťazstvo oslávil tým, že si pripraví rastlinné pochúťky doma. Či už ide o servírovanie Vegánskeho cestovinového šalátu s Vuniakom pre celú rodinu, prípravu Falafel Bowlu alebo parádnych Sensational Burger Wrapov – o vynikajúce rastlinné pokrmy nie je núdza.

 

Pokiaľ ste naše ocenené výrobky ešte nevyskúšali, teraz je tá pravá chvíľa! Ako prvé nájdete Taste Award logo na našom Sensational Burgeri už v máji a na ostatných produktoch sa postupne objaví v priebehu roka. V súťaži Taste Awards sa hviezdičky neudeľujú len tak nejakému náhodnému výrobku, takže ide pre nás o ocenenie hodnotné a pre vás potom predovšetkým chutné. Nezostáva než omrknúť naše nápady a recepty a pustiť sa do varenia!

[1] https://www.taste-institute.com/en/superior-taste