Cícer sceďte a tekutinu si ponechajte. Ručným mixérom vymiešajte 3 veľké lyžice tekutého cíceru a po kvapkách pridávajte slnečnicový olej, kým nevznikne majonéza (čím viac oleja pridáte, tým hustejšia bude omáčka). Potom vmiešajte tahini a dochuťte soľou, mletým čiernym korením a čerstvou citrónovou šťavou.
Ingrediencie
Falafel Bowl
Príprava
Červenú cibuľu nakrájame na kolieska, bohato pokvapkáme limetkovou šťavou, odložíme bokom a necháme pár minút marinovať. Zatiaľ orestujeme cícer na panvici na troške olivového oleja a posypeme za'atarom, ktorý vašej falafel bowl dodá ten správny orientálny nádych.
Quinú uvaríme podľa návodu na obale. Použiť môžete teplú alebo vychladenú podľa vlastnej chuti.
Mrkvu nakrájajte na tenké prúžky alebo ju nakrájajte „špirálovým“ vykrajovačom – na tanieri to bude vyzerať naozaj efektne. Avokádo nakrájajte na plátky alebo kocky. Cherry paradajky rozpolíme a pridáme k ostatným ingredienciam.
Falafel opečte zo všetkých strán dozlatista podľa návodu na obale. Do misiek rozdeľte trochu rímskeho šalátu a dookola naložte quinú, zeleninu a falafel. Ozdobte semienkami granátového jablka a podávajte s majonézou tahini. Zvyšnú tahini majonézu si uchovajte v chladničke na neskoršie použitie, napríklad na iný typ Falafel Bowl. Dobrú chuť!
