2 porciách
30 MIN
prechodný

Ingrediencie

1 balenie Vegan Falafel Garden Gourmet
125 g quinoa (3 farby)
100 g cherry paradajok
1 hlávka rímskeho šalátu
1 veľká mrkva
1 avokádo
1 červená cibuľa
1 limetka
2 lyžice semienok granátového jablka
1 lyžica tahini
1 plechovka cíceru (130 g scedené váhy)
Cca. 200 ml slnečnicového oleja alebo iného neutrálneho oleja
1 polievková lyžica za'atar (stredovýchodná zmes korenia)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Príprava

1. KROK

Cícer sceďte a tekutinu si ponechajte. Ručným mixérom rozšľahajte 3 veľké lyžice tekutej cíceru a po kvapkách pridávajte slnečnicový olej, kým nevznikne majonéza (čím viac oleja pridáte, tým hustejšia bude omáčka). Potom vmiešame tahini a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

2. KROK

Červenú cibuľu nakrájame na kolieska, bohato pokvapkáme limetkovou šťavou a necháme marinovať. Cícer orestujeme na panvici na troške oleja a posypeme za'atarom.

3. KROK

Quinú uvaríme podľa návodu na obale. Použiť môžete teplú alebo vychladenú podľa vlastnej chuti.

4. KROK

Mrkvu nakrájajte na tenké prúžky alebo ju nakrájajte „špirálovým“ vykrajovačom. Avokádo nakrájajte na plátky alebo kocky. Cherry paradajky rozpolíme.

5. KROK

Falafel opečte zo všetkých strán dozlatista podľa návodu na obale. Do misiek rozdeľte trochu rímskeho šalátu a dookola naložte quinú, zeleninu a falafel. Ozdobte semienkami granátového jablka a podávajte s majonézou tahini. Zvyšnú tahini majonézu si uchovajte v chladničke na neskoršie použitie.

Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
energie
866 kilokalórií
proteín
25.8 gramov
sacharidy
101.9 gramov
tuky
41.6 gramov