Začneme cestovinami, ktorých príprava vám nezaberie viac ako 10 minút. Uvarte ich podľa návodu na obale vo veľkom množstve vody, zvyčajne platí liter vody na 100 gramov cestovín, s trochou soli, aby boli „al dente“. Sceďte, prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.
Ingrediencie
Vegánsky cestovinový šalát s tuniakem
Ak teda hľadáte inšpiráciu na vegánsky obed – ste na správnom mieste. Vyskúšajte tento cestovinový šalát so zeleninou a s Garden Gourmet Vuniakom. Náš vegánsky tuniak je vyrobený z rastlinných surovín a je plný živín. Obsahuje hrachovú a pšeničnú bielkovinu a verte, že zachutí aj tomu najnáročnejšiemu fajnšmekrovi. A ako bonus, budete mať pri jeho konzumácii dobrý pocit – žiaden tuniak totž nemusel opustiť vody oceánu.
Tento recept je ľahký na prípravu, rýchly a chutný! Skvelý bude ako rýchly obed alebo večera a pokojne si ho môžete pripraviť do krabičky a vziať so sebou do práce, do školy či na cesty a nemusíte hľadať mikrovlnku alebo mať strach, že sa pokazí, pretože najlepšie chutí studený. Tak poďme na to!
Príprava
Kým sa nám varia cestoviny, nakrájame si zeleninu – cibuľu nasekáme nadrobno, uhorku nakrájame pozdĺžne na šesť pásikov a potom na malé kúsky a paradajky prekrojíme na štvrťky. Kukuricu z plechovky zbavíme nálevu, dôkladne prepláchneme pod studenou vodou a necháme odtiecť.
A záver je už jednoduchý – všetko spolu zmiešame! Pridáme cestoviny, potom zeleninu a Garden Gourmet vegánskeho tuniaka. Šalát ochutíme citrónovou šťavou, jemne nastrúhanou (čisto vydrhnutou) citrónovou kôrou, soľou a mletým čiernym korením. Rýchly a výživný vegánsky šalát máme hotový a už nám nezostáva nič iné, len ho podávať. Dobrú chuť!
KULINÁRSKE TIPY
Obed alebo večera
Tento vegánsky cestovinový šalát s Vuniakom je vhodné podávať aj ako hlavný chod, napr. s extra šalátom z rukoly s varenými ružičkami brokolice a avokádom, s balzamikovým dresingom a extra panenským olivovým olejom.
Návrh na podávanie
Vynikajúci s trochou nasekanej čerstvej petržlenovej vňate.
