Rainbow Vuna Sushi

Vegánske piatkové dúhové sushi Vuna

4 porciách
45 MIN
prechodný

Ingrediencie

1 balenie Garden Gourmet Vegánsky tuniak
250 g sushi ryže
4 listy nori (morské riasy).
3 lyžice japonského ryžového octu
1 zimná mrkva
1 veľká červená paprika
1 uhorka
1 mango
150 g špenát
1 pohár nakladaného sladkokyslého zázvoru
Čierne a biele sezamové semienka
1 ČL soli
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica vody
2 ČL ryžového octu alebo prírodného octu
1 ČL horčice alebo miso (fermentovaná fazuľová pasta)
1 ČL cukru
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Vegánske piatkové dúhové sushi Vuna

Chcete si spestriť piatkový večer? Už nehľadajte ďalej! Pripravte si vegánske sushi v dúhových farbách s Garden Gourmet vegánskym tuniakom. Prekvapte svoju rodinu a priateľov týmto skvelým vegánskym sushi. Poďakujte nám neskôr!

Príprava

1. Uvarte sushi ryžu a zmiešajte s octom

Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu. Teplou, právě uvařenou rýži pokapejte octovou směsí a promíchejte. Rýži nechte vychladnout dokud nebude vlažná.

2. Pripravte si zeleninovú náplň a sceďte Vunu

Priveďte panvicu s veľkým množstvom vody do varu. Špenát veľmi krátko povarte, opláchnite pod studenou vodou, sceďte a osušte. Mrkvu ošúpeme, nakrájame na tenké pásiky a blanšírujeme 30 sekúnd. Sceďte ich a opláchnite pod studenou vodou. Uhorku, papriku a mango nakrájajte na tenké pásiky.

3. Sushi ryžu rovnomerne rozložte na morskú rasu

Položte list morských rias na bambusovú podložku lesklou stranou nadol. Rovnomerne na ňu rozložte vrstvu uvarenej ryže a nechajte asi 2 palce morskej riasy nezakryté.

4. Rozdeľte Vunu na špenátovú vrstvu

Rozložte pás špenátových listov zľava doprava mierne nad stredom ryže. Na to rozdeľte pásik Garden Gourmet Vuna a prikryte listami špenátu.

5. Sushi pevne zrolujte a pripravte omáčku

Prúžky mrkvy, uhorky, manga a papriky úhľadne rozdeľte oproti Vune. Pomocou podložky na sushi prevaľte ryžu cez plnku a rolku prilepte 2 cm okrajom riasy.

6. Uzatvorte rolku, ozdobte ju a servirujte!

Suši rolku nakrájajte ostrým nožom namočeným v horúcej vode na približne 2 cm plátky. Sushi podávajte na veľkom tanieri posypané sezamovými semienkami, nakladaným zázvorom a sójovou omáčkou. Vychutnajte si svoje domáce sushi!

chef_cooking

Kulinárske tipy

Pripravte si sushi omáčku!
Na prípravu sushi omáčky, ktorá sa dokonale hodí k tomuto receptu, budete potrebovať: 2 lyžice sójovej omáčky 1 lyžicu vody 2 lyžičky ryžového octu alebo prírodného octu 1 lyžičku horčice alebo miso (pasta z fermentovaných fazúľ) 1 lyžičku cukru.
Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
74.5 gramov
energie
478 kilokalórií
tuky
12.1 gramov
proteín
18.6 gramov