Začnite variť ryžu podľa návodu na obale. Počas varenia (15 minút) pokvapkajte ryžu sushi octom.
Ingrediencie
Veggie tuniak Poke Bowl
Počuli ste už o Poke Bowl? Poke bowl je havajské jedlo, ktoré má hlboké korene v japonskej kuchyni a podáva sa ako predjedlo alebo hlavný chod. Chcete si ho vyskúšať pripraviť doma? Potom vyskúšajte náš recept na plne vegetariánsku Poke Bowl so Garden Gourmet Vuniak! Aj keď pochádza až z Havaja, nebojte sa, všetky ingrediencie sú u nás ľahko dostupné a príprava je prekvapivo jednoduchá! Zamilujte si túto farebnú kombináciu, ktorá bude pastvou pre vaše oči aj chuťové poháriky. Jednoducho lahodné, osviežujúce a plné chuti!
Príprava
Medzitým si pripravte dresing. Z červenej papriky odstráňte semienka a dužinu nakrájajte na tenké pásiky. V miske zmiešajte všetky prísady: sójovú omáčku, sezamový olej, nakrájanú papriku a sladké japonské ryžové víno. TIP: Ak nemáte sladké japonské ryžové víno, môžete použiť biele víno s 2 lyžičkami medu. Všetko premiešajte lyžicou.
Avokádo a mango prekrojte na polovicu a odstráňte kôstku. Potrebné množstvo ošúpeme a nakrájame na kocky. Nakrájajte na kocky aj reďkovky a uhorku a všetku túto zeleninu a mango pokvapkajte limetkovou šťavou. Červenú kapustu nakrájajte na veľmi tenké plátky. Špenát vložte na niekoľko minút do studenej vody a nechajte odkvapkať.
Poké bowl začnite pripravovať tak, že vychladnutú ryžu rozdelíte do dvoch misiek a okolo nej naaranžujete zeleninu a mango. Do stredu poké bowl položte špenátové listy a na vrch dajte Garden Gourmet Vuniaka.
Poké bowl posypte drvenými sezamovými semienkami a podávajte so sójovým dresingom. Teraz už potrebujete len paličky alebo vidličku! Prajeme vám dobrú chuť!