Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Počas varenia (15 minút) posypte ryžu sushi octom.
Ingrediencie
160 g sushi ryže
100 g eidamu
2 polievkové lyžice sushi octu
1 avokádo
½ manga
4 reďkovky
¼ uhorky
25 g baby špenátu
50 g červenej kapusty (kus)
zmiešané biele a čierne sezamové semienka
4 polievkové lyžice japonskej sójovej omáčky
limetkový džús
3 polievkové lyžice mirin: sladké japonské ryžové víno
½ čerstvej červenej papriky podľa chuti (alebo sušenej mletej papriky)
2 polievkové lyžice sezamového oleja
2 polievkové lyžice medu (ak nemáte sladkú japonskú ryžu)
3 lyžice bieleho vína (ak nemáte sladké japonské ryžové víno)
1 balenie Garden Gourmet Vegánsky tuniak
Veggie tuniak Poke Bowl
Počuli ste už o Poke Bowl? Chcete si skúsiť vyrobiť ten svoj? Potom vyskúšajte našu plne vegetariánsku Poke Bowl so Garden Gourmet Vuniakem! Veľmi dobre!
Príprava
1. 1.
2. 2.
Medzitým si pripravte dresing: zmiešajte všetky ingrediencie. Namiesto sladkého japonského ryžového vína môžete použiť biele víno s 2 lyžičkami medu. Z červenej papriky odstráňte semienka a dužinu nakrájajte na tenké pásiky.
3. 3.
Mango, reďkovky, uhorku a avokádo nakrájajte na kocky poliate limetkovou šťavou. Červenú kapustu nakrájame na veľmi tenko a špenát vložíme do studenej vody.
4. 4.
Vychladnutú ryžu rozdeľte do dvoch misiek a dookola poukladajte zeleninu a mango. Do stredu rozdeľte špenátové listy a navrch položte Garden Gourmet Vuniakem.
5. 5.
Misky podávame so sójovým dresingom a posypeme rozmixovanými sezamovými semienkami.
Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
sacharidy
52.3 gramov
energie
849.7 kilokalórií
tuky
49.6 gramov
proteín
46.7 gramov