Poke_Bowl 2500x2500

Veggie tuniak Poke Bowl

2 porciách
25 MIN
jednoduchý

Ingrediencie

160 g sushi ryže
100 g eidamu
2 polievkové lyžice sushi octu
1 avokádo
½ manga
4 reďkovky
¼ uhorky
25 g baby špenátu
50 g červenej kapusty (kus)
zmiešané biele a čierne sezamové semienka
4 polievkové lyžice japonskej sójovej omáčky
limetkový džús
3 polievkové lyžice mirin: sladké japonské ryžové víno
½ čerstvej červenej papriky podľa chuti (alebo sušenej mletej papriky)
2 polievkové lyžice sezamového oleja
2 polievkové lyžice medu (ak nemáte sladkú japonskú ryžu)
3 lyžice bieleho vína (ak nemáte sladké japonské ryžové víno)
1 balenie Garden Gourmet Vegánsky tuniak
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Príprava

1. 1.

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Počas varenia (15 minút) posypte ryžu sushi octom.

2. 2.

Medzitým si pripravte dresing: zmiešajte všetky ingrediencie. Namiesto sladkého japonského ryžového vína môžete použiť biele víno s 2 lyžičkami medu. Z červenej papriky odstráňte semienka a dužinu nakrájajte na tenké pásiky.

3. 3.

Mango, reďkovky, uhorku a avokádo nakrájajte na kocky poliate limetkovou šťavou. Červenú kapustu nakrájame na veľmi tenko a špenát vložíme do studenej vody.

4. 4.

Vychladnutú ryžu rozdeľte do dvoch misiek a dookola poukladajte zeleninu a mango. Do stredu rozdeľte špenátové listy a navrch položte Garden Gourmet Vuniakem.

5. 5.

Misky podávame so sójovým dresingom a posypeme rozmixovanými sezamovými semienkami.

Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
sacharidy
52.3 gramov
energie
849.7 kilokalórií
tuky
49.6 gramov
proteín
46.7 gramov