Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Poke_Bowl 2500x2500

Veggie tuniak Poke Bowl

Serving 2 porciách
Trvanie 25 MIN
Náročnosť jednoduchý

Ingrediencie

1 balenie Garden Gourmet Vegánsky tuniak
160 g sushi ryže
2 polievkové lyžice sushi octu
1 avokádo
½ manga
4 reďkovky
¼ uhorky
25 g baby špenátu
50 g červenej kapusty (kus)
zmiešané biele a čierne sezamové semienka
4 polievkové lyžice japonskej sójovej omáčky
limetkový džús
3 polievkové lyžice mirin: sladké japonské ryžové víno
½ čerstvej červenej papriky podľa chuti (alebo sušenej mletej papriky)
2 polievkové lyžice sezamového oleja
2 polievkové lyžice medu (ak nemáte sladkú japonskú ryžu)
3 lyžice bieleho vína (ak nemáte sladké japonské ryžové víno)
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Veggie tuniak Poke Bowl

Počuli ste už o Poke Bowl? Poke bowl je havajské jedlo, ktoré má hlboké korene v japonskej kuchyni a podáva sa ako predjedlo alebo hlavný chod. Chcete si ho vyskúšať pripraviť doma? Potom vyskúšajte náš recept na plne vegetariánsku Poke Bowl so Garden Gourmet Vuniak! Aj keď pochádza až z Havaja, nebojte sa, všetky ingrediencie sú u nás ľahko dostupné a príprava je prekvapivo jednoduchá! Zamilujte si túto farebnú kombináciu, ktorá bude pastvou pre vaše oči aj chuťové poháriky. Jednoducho lahodné, osviežujúce a plné chuti!

Príprava

1. Uvarte ryžu a pokapkajte ju octem

Začnite variť ryžu podľa návodu na obale. Počas varenia (15 minút) pokvapkajte ryžu sushi octom.

2. Pripravte sladko-pikantný dresing

Medzitým si pripravte dresing. Z červenej papriky odstráňte semienka a dužinu nakrájajte na tenké pásiky. V miske zmiešajte všetky prísady: sójovú omáčku, sezamový olej, nakrájanú papriku a sladké japonské ryžové víno. TIP: Ak nemáte sladké japonské ryžové víno, môžete použiť biele víno s 2 lyžičkami medu. Všetko premiešajte lyžicou.

3. Nakrájajte všetky zeleninové prísady

Avokádo a mango prekrojte na polovicu a odstráňte kôstku. Potrebné množstvo ošúpeme a nakrájame na kocky. Nakrájajte na kocky aj reďkovky a uhorku a všetku túto zeleninu a mango pokvapkajte limetkovou šťavou. Červenú kapustu nakrájajte na veľmi tenké plátky. Špenát vložte na niekoľko minút do studenej vody a nechajte odkvapkať.

4. Zostavte si vlastnú Poke bowl!

Poké bowl začnite pripravovať tak, že vychladnutú ryžu rozdelíte do dvoch misiek a okolo nej naaranžujete zeleninu a mango. Do stredu poké bowl položte špenátové listy a na vrch dajte Garden Gourmet Vuniaka.

5. Pokvapkajte dresingom, posypte sezamom a pochutnajte si!

Poké bowl posypte drvenými sezamovými semienkami a podávajte so sójovým dresingom. Teraz už potrebujete len paličky alebo vidličku! Prajeme vám dobrú chuť!

Nutričné informácie

REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
40.7 gramov
energie
638.7 kilokalórií
tuky
40.5 gramov
proteín
28.3 gramov