Wraps_Green

Zelené palacinky s Vuniakom

Serving 4 porciách
Náročnosť jednoduchý

Ingrediencie

2 balenia Garden Gourmet Vegánsky tuniak
200 g čerstvého umytého špenátu
250 ml rastlinného mlieka, napr. ovseného alebo mandľového
125 g múky alebo celozrnnej pšeničnej múky
1 veľké vajíčko alebo vegánska alternatíva
1 zelené jablko (Granny Smith)
3 jarné cibuľky
½ uhorky
½ červenej cibule
soľ
korenie
olivový olej na opečenie
1 lyžica vegánskej majonézy
200 ml vegánskeho jogurtu
1 lyžica kôpru
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Zelené palacinky s Vuniakom

Máte chuť na niečo nové? Vyskúšajte zelené palacinky s vegánskym tuniakom a lahodným jogurtovým dipom!

Príprava

1. Pripravte si cesto

Polovicu špenátu a jarnú cibuľku rozmixujte s mliekom a vajíčkom najemno v mixéri. Do vzniknutej zmesi primiešajte múku, trochu soli a korenie.

2. Ide sa na palacinky

Na panvici na strednom plameni opečte 4 palacinky tak, aby farba zostala pekne zelená. Nechajte ich vychladnúť.

3. Nakrájajte zeleninu

Uhorku pozdĺžne rozrežte, lyžicou vyškrabte semienka a potom ju znovu pozdĺžne nakrájajte na približne 10 cm pásiky. Jablká nakrájajte na tenké mesiačiky a jarnú cibuľku na tenké kolieska.

4. Obložte palacinky

Na každú palacinku rozprestrite niekoľko listov špenátu, jablká, pásiky uhorky, nakrájanú cibuľu, jarnú cibuľku a polovicu pohára Vuniaka.

5. Čas na jogurtový dip

Nasekajte kôpor a zmiešajte ho s jogurtom a majonézou. Dochuťte soľou a korením.

6. Záverečný „tuning“

Palacinky pokvapkajte jogurtovým dipom a môžete sa pustiť do jedla.

chef_cooking

Kulinárske tipy

Tip na cestovné balenie
Štvrtinu palacinky preložte zospodu cez náplň a potom palacinku zo strany zrolujte. Zabaľte ju do kúska papiera na pečenie alebo alobalu, aby držala pohromade. Umytý pohárik od Vuňáka použite na prepravu jogurtovo kôprového dipu.
Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
33 gramov
energie
443.3 kilokalórií
tuky
23.2 gramov
proteín
27.9 gramov