Quinou varíme podľa obalu asi 12 minút do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Repu nakrájame na kocky a reďkovky na plátky. Nakrájajte cibuľu a cesnak a opečte ich na troche oleja, kým nebudú priehľadné. Pridáme kocky cvikly a krátko ich orestujeme.
Ingrediencie
1 balenie Garden Gourmet Zeleninové guličky
200 g quinoa
1 malá červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 uvarená cvikla
50 g rukoly
6 reďkoviek
1 pomaranč
1 citrón
olivový olej
1 malý zväzok kôpru
soľ a korenie
Jarný šalát s quinoou a zeleninovými guličkami
Zažite zmes chutí, ktoré ponúka tento originálny a vegetariánsky šalát! Je ideálny na ľahký obed alebo ako príloha k jedlu z miešaných zeleninových guľôčok Garden Gourmet, quinoa a osviežujúcej zeleniny.
Príprava
1. UVARÍME QUINOU A PRIPRAVÍME SI ZELENINU
2. ZELENINU ZMIEŠAME S QUINOOU A NAKRÁJANÝMI POMARANČMI
Zmes zmiešame s quinoou. Pomaranč ošúpeme a nakrájame na kúsky.
3. QUINOA-ZELENINOVÚ ZMES DOCHUTÍME A OPEČIEME ZMIEŠANÉ ZELENINOVÉ GUĽKY
Zmes quinoa zľahka premiešame s rukolou, pomarančom a reďkovkami. Dochutíme olivovým olejom, citrónovou kôrou, šťavou, soľou a korením. Vyprážajte zeleninové guľôčky Garden Gourmet, ako je uvedené na obale.
4. OZDOBTE A PODÁVAJTE!
Na misku naložte lyžicou šalát. Guľky rozdelíme a ozdobíme kôprom.
Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
sacharidy
46.1 gramov
energie
365.8 kilokalórií
tuky
13.4 gramov
proteín
15.6 gramov