Ananás, cuketu, červenú cibuľu a papriku nakrájajte na kúsky, ktoré môžete ľahko navliecť na špíz.
Ingrediencie
Špízy na grilu se zeleninovými guličkami
Toto je perfektný recept na grilovanie, ak máte radi kombináciu pikantného a sladkého, vyskúšajte ho pri vašim najbližšom grilovaní! Pripravené zo Garden Gourmet zeleninových guľôčok. Chutné, rastlinné a hotové za 15 minút. Skvele si rozumie s domácou chilli omáčkou podľa nášho receptu!
Príprava
Na každý špíz navlečte striedavo 3 kusy z každej zeleniny, ananás a zmiešané zeleninové guľôčky. Uchovávajte ich zakryté v plastovej fólii v chladničke
Cesnak ošúpeme. Chilli rozrežte na polovicu a odstráňte polovicu semienok (ak máte radi pikantné, nechajte všetko). Cesnak, čili a zázvor vložte do kuchynského robota alebo do vysokej nádoby mixéra pre tyčový mixér a rozdrvte na jemno.
V hrnci priveďte do varu vodu, cukor, ocot a trochu soli a pridajte zmes mletých čili papričiek. Škrob zmiešame s trochou vody a za stáleho miešania pridáme do horúcej zmesi. Priveďte do varu, jemne miešajte, kým zmes nezhustne, a nechajte vychladnúť. Ak chcete, pridajte extra čerstvý zázvor alebo ryžový ocot. Omáčku prelejeme do fľaše a uložíme do chladničky.
Mriežku potrieme trochou oleja. Špízy ugrilujte na grilu, podávajte so salsou a ozdobte extra koriandrom.