Garden Gourmet Veggie rezeň servírovaný so zemiakmi a petržlenovou vňaťou

Veggie rezeň so zemiakmi

4 porciách
50 MIN
jednoduchý

Ingrediencie

2 balenia Garden Gourmet Veggie rezeň
250 g zemiakov
1 plechovka zeleného hrášku
2 vetvičky cherry paradajok
2 lyžice olivového oleja
1 štipka soli
50 ml červeného vína
150 ml balzamikového octa
4 lyžice cukru
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Príprava

Olúpané a nakrájané zemiaky osolíme a dáme piecť na papieri na pečenie do rúry (vyhriatej na 180 °). Pečieme cca 20-30 minút, kým niesú zemiaky zlatisté.

Medzitým si na mierne rozpálenom oleji zľahka opečieme nakladaný a prepláchnutý hrášok.

Cherry paradajky na vetvičke sprudka opečieme na rozpálenom oleji a dusíme kým nie sú mäkké.

Balzamikovú omáčku si pripravíme skaramelizováním cukru na panvici. Prilejeme balzamikový ocot a červené víno. Privedieme k varu a varíme za stáleho miešania, kým omáčka nezhustne.

Veggie rezeň smažíme na miernom ohni z cca 10 minút dozlatista. V polovici vyprážania rezeň otočíme.

Veggie rezeň s pečenými zemiakmi podávame s balzamikovou redukciou, hráškom, grilovanými cherry paradajkami a kúskom citróna.

Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
energie
500.8 kilokalórií
proteín
22.5 gramov
sacharidy
56.9 gramov
tuky
16.7 gramov
The recipe is made with