Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Garden Gourmet Veggie rezeň servírovaný so zemiakmi a petržlenovou vňaťou

Veggie rezeň so zemiakmi a hráškom

Serving 4 porciách
Trvanie 40 MIN
Náročnosť jednoduchý

Ingrediencie

2 balenia Garden Gourmet Veggie rezeň
250 g zemiakov
1 plechovka zeleného hrášku
2 vetvičky cherry paradajok
2 lyžice olivového oleja
1 štipka soli
50 ml červeného vína
150 ml balzamikového octa
4 lyžice cukru
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Veggie rezeň so zemiakmi a hráškom

Neviete si predstaviť nedeľný obed bez mäsa? Náš šťavnatý a chrumkavý Garden Gourmet vegánsky rezeň vás veľmi rýchlo presvedčí o opaku. Poteší chuťové poháriky nielen vegánov, vegetariánov a priaznivcov rastlinnej stravy, ale aj tých, ktorí neodolajú poriadnemu kúsku mäsa. Zároveň je skvelým zdrojom bielkovín a vlákniny. Náš veggie rezeň je navyše veľmi jednoduchý na prípravu, tá samotná vám nezaberie viac ako 10 minút. A ak vymeníte klasickú zemiakovú kašu alebo čisté zemiaky za grilované, doplníte ich hráškom a grilovanými cherry paradajkami, vylepšená verzia nedeľnej klasiky je na svete! Táto netypická obmena bude zaručene chutiť aj deťom, aj babičkám a dedkom, keď prídu k obedu na návštevu. A vy môžete byť spokojní – nasýtili ste hladné bruchá a zároveň urobili niečo dobré a prospešné pre našu planétu.

Príprava

1. KROK - DAJTE PIECŤ ZEMIAKY

Začneme s prípravou zemiakov. Najskôr ich ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme piecť na papieri na pečenie do rúry, ktorú si vopred vyhrejeme na 180 °C.(Zemiaky môžete dochutiť aj vaším obľúbeným korením na zemiaky, ale dajte si pozor, aby neobsahovalo soľ a vaša príloha nebola tak vo výsledku presolená.) Pečieme približne 20 až 30 minút, kým nie sú zemiaky zlatisté.

2. KROK - OPEČTE HRÁŠOK

Kým sa nám zemiaky pečú, prepláchneme si hrášok z konzervy pod tečúcou studenou vodou a necháme ho chvíľu odkvapkať. Na panvici si mierne rozpálime olivový olej, pridáme premytý hrášok a zľahka ho opečieme.

3. KROK - CHERRY PARADAJKY SPRUDKA OPEČIEME

Cherry paradajky na vetvičke sprudka opečieme na rozpálenom oleji a dusíme, kým nie sú dostatočne mäkké.

4. KROK - BALZAMIKOVÁ OMÁČKA

Balzamikovú omáčku si pripravíme skaramelizovaním cukru na panvici. Postupne prilejeme balzamikový ocot a červené víno. Privedieme k varu a varíme za stáleho miešania, až kým nám omáčka nezhustne.

5. KROK - OSMAŽÍME VEGGIE REZEŇ

Príprava samotného Garden Gourmet veggie rezňa je skutočné jednoduchá – nemusíte sa trápiť s trojobalom, stačí ho smažiť na panvici na miernom ohni približne 10 minút dozlatista. V polovici vyprážania rezeň otočíme. Ak vám vysmážanie veľmi nevonia, vegánsky rezeň možno upiecť aj vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 9-11 minút.

6. KROK - DOBRÚ CHUŤ!

A nastáva čas servírovania! Veggie rezeň s pečenými zemiakmi podávame s balzamikovou redukciou, hráškom, grilovanými cherry paradajkami a kúskom citróna. Dobrú chuť!

Nutričné informácie

REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
56.9 gramov
energie
500.8 kilokalórií
tuky
16.7 gramov
proteín
22.5 gramov
The recipe is made with