Arabský šalát s falafelom

4 servings Serving
35 MIN Trvanie
jednoduchý Náročnosť

Ingrediencie

2 balenia Garden Gourmet Vegan Falafel
1 malý karfiol
50 g rukoly
4 lyžice cíceru
3 lyžice semien granátového jablka
4 termíny
2 lyžice vlašských orechov
200 ml jogurtu (vegan)
2 lyžice tahini
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1 zväzok mäty
2 lyžice kurkumy
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Príprava

Rúru predhrejeme na 200 ° C. Karfiol nakrájame na malé ružičky. Zmiešame ich v miske s trochou oleja, kurkumy, soli a korenia.

Umiestnime ich na plech a pečieme v rúre asi 15 minút, kým nebudú chrumkavé a farebné. Datle nakrájame na kúsky, vlašské orechy nahrubo nasekáme a cícer scedíme.

Na zálievku zmiešame tahini s jogurtom a dochutíme citrónom

Upečte Garden Gourmet Falafel podľa pokynov na obale.

Karfiol zmiešame s rukolou, cícerom, ďatľami a vlašskými orechmi a rozdelíme na taniere alebo na tanier. Navrchu naaranžujeme upečené falafely a ozdobíme semienkami granátového jablka, dressingom tahini a mätou.

TIP NA ODPAD: Zvyšné listy karfiolu použite do zapekacej misy. - Šalát môžete tiež dobre uložiť, ak rukolu uchovávate samostatne a pridáte ju tesne pred použitím.

Nutritional Information
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
energie
447.48 kilokalórií
sacharidy
55.79 gramov
proteín
15.33 gramov
tuky
18.1 gramov