Gratinované cestoviny s tekvicovými a vegetariánskym guličkami

Cestoviny s tekvicou a veggie guličkami

2 porciách
50 MIN
náročné

Ingrediencie

1 balenie Garden Gourmet Veggie guličky
400 g tekvice
150 g cukety
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 veľká paradajka
olivový olej
200 g cestovín
1 polievková lyžica paradajkovej pasty
½ bio citróna
2 vetvičky čerstvého tymiánu
125 g strúhaného syra
štipka soli
štipka čierneho korenia
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Príprava

Celú tekvicu nakrájame na kocky a polovicu uvaríme v mierne osolenej vode domäkka.

Cuketu a paradajky si tiež nakrájame na kocky. Cibuľu s cesnakom nakrájame nadrobno. Oberieme lístky tymiánu z vetvičiek a jemne ich nadrvíme.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Predhrejeme rúru na 200 ° C. Nakrájanú cibuľu, cesnak, tymián a zvyšnú tekvicu a cuketu osmažíme na panvici na troške olivového oleja. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 10 minút.

Na vrch zmesi nastrúhame citrónovú kôru z 1/2 citróna. Pridáme paradajkovú pastu a nakrájané paradajky. Chvíľu restujeme a dochutíme soľou a korením.

Uvarenú tekvicu rozmixujeme do hladka, primiešame k dusenej zelenine a pridáme uvarené cestoviny. V prípade potreby zriedime zmes trochou vody.

V panvici rozpálime olivový olej a pripravíme Garden Gourmet guličky podľa návodu na obale. Cestovinovú zmes preložíme do zapekacej misy, na vrch dáme guličky a posypeme syrom. Všetko spolu zapečieme v rúre asi 5 minút a podávame.

Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
energie
955.1 kilokalórií
proteín
57.3 gramov
sacharidy
122.3 gramov
tuky
25.8 gramov
The recipe is made with