Najskôr si pripravte potrebné ingrediencie. Cibuľu nakrájajte na pol krúžky a nakrájajte nadrobno aj cesnak. Papriku pokrájajte na pásiky. Všetko opekáme dokopy v hrnci asi 10 minút na hojnom množstve oleja, posypeme mletou paprikou a ešte pár minút dusíme, kým všetky suroviny nebudú jemne mäkké. Zelenina by mala pustiť šťavu a zmäknúť, čo spôsobí, že všetky sa všetky komponenty chuťovo spoja.
Ingrediencie
Vegetariánsky guláš z kuskusu
Príprava
Pridáme kuskus a vývar a privedieme do varu. Necháme dusiť asi 8 minút, kým sa kuskus akurát neuvarí.
Zmiešajte guličky a pridajte obidve plechovky na kocky nakrájaných paradajok. Priveďte do varu a nechajte variť asi 5 minút, kým sa guličky úplne nerozpália.
Dochutíme (ak treba) soľou a korením. Do gulášu vmiešame štipku smotany, ktorá jeho chuť zjemní a dodá mu požadovanú konzistenciu. Na záver posypeme nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Takto vizuálne pekne pripravený vegetariánsky guláš môžete servírovať. Bezmäsitý variant tohto obľúbeného jedla je veľmi ľahký a skvele sa hodí aj na sviatočný stôl. Zároveň ho ale pripravíte doslova za pár desiatok minút a nezašpiníte pri tom ani veľa riadu. Dúfame, že vám náš recept bude chutiť. Dobrú chuť!
Náš tip: V prípade, že nepatríte medzi veľkých milovníkov kuskusu, dá sa táto príloha nahradiť chlebom, plackami, zemiakmi, cestovinami alebo typickou slovenskou knedľou. Výber je len na vás.